Windsor ja Eton

Windsor ja Eton

Naapurikaupungit Windsor ja Eton tarjoavat nähtäväksi Euroopan suurimman linnan ja yhden Ison-Britannian kuuluisimmista yksityiskouluista. Sekä Windsoriin että Etoniin on helppo tutustua jalkaisin, ja niissä on paljon nähtävää koko päiväksi. Vajaan tunnin päässä Lontoosta sijaitsevan Windsorin historiallinen komeus käy ilmi heti sinne saavuttaessa. Windsorin linna kohoaa Windsorin kaupungin ylle kalkkikivikalliolla Thamesin vierellä. Se on maailman suurin asuttu linna ja se on ollut Englannin hallitsijoiden pääresidenssi siitä lähtien kun Vilhelm Valloittaja (1027–1087) sen rakennutti. Linnan alueella voi käydä useissa rakennuksissa. Barokkityylisissä edustussaleissa on maailman tasokkaimman yksityisen taidekokoelman, Royal Collectionin, maalauksia ja piirustuksia Michelangelolta, Canaletolta, Peter Paul Rubensilta ja monilta muilta.

Linnan lisäksi Windsorin kaupungilla on tarjota useita muitakin nähtävyyksiä. Kaupungissa on paljon kauppoja, jotka ovat keskittyneet muutamaan paikkaan pienelle alueelle.

Windsoria vastapäätä on yksi Iso-Britannian kuuluisimmista yksityiskouluista. Etonin perusti Henrik VI vuonna 1440. Eton on sisäoppilaitos, jossa opiskelee noin 1280 poikaa iältään 13–18 vuotta. Etoniin on mahdollista tutustua opastetulla kierroksella, joita järjestetään huhti-syyskuussa joka päivä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.