Windsor ja Eton

Windsor ja Eton: Historialliset kaupungit täynnä nähtävyyksiä

Windsorin linna: Euroopan suurin ja maailman suurin asuttu linna

Windsor ja Eton ovat naapurikaupunkeja, jotka tarjoavat vierailijoilleen upeita nähtävyyksiä. Windsorin kaupunki sijaitsee alle tunnin matkan päässä Lontoosta, ja sen historiallinen loisto tulee esiin heti kaupunkiin saavuttaessa. Kalkkikivikallion päällä Thamesin varrella kohoaa Windsorin linna, Euroopan suurin linna ja samalla maailman suurin asuttu linna. Linnan rakennutti Vilhelm Valloittaja 1000-luvulla, ja siitä lähtien se on toiminut Englannin hallitsijoiden pääresidenssinä. Linnan alueella vierailla voi useissa rakennuksissa, ja sen barokkityyliset edustussalit sisältävät maailman tasokkaimman yksityisen taidekokoelman, Royal Collectionin. Täältä löytyy arvokkaita maalauksia ja piirustuksia muun muassa Michelangelolta, Canaletolta ja Peter Paul Rubensilta.

Windsorin kaupungin muut nähtävyydet

Windsorin kaupungilla on paljon tarjottavaa myös linnan lisäksi. Kaupungissa sijaitsee useita kauppoja, jotka ovat keskittyneet pienelle alueelle, mikä helpottaa ostoskierroksen suunnittelua ja tekee siitä vaivatonta.

Eton: Kuuluisa yksityiskoulu

Windsorin vastapäätä sijaitsee yksi Ison-Britannian kuuluisimmista yksityiskouluista, Eton. Koulun perusti Henrik VI vuonna 1440, ja se on sisäoppilaitos, jossa opiskelee noin 1280 poikaa iältään 13–18 vuotta. Etoniin on mahdollista tutustua opastetuilla kierroksilla, jotka järjestetään huhti-syyskuussa päivittäin.

Windsorin ja Etonin kaupungit: Viehättävää tunnelmaa ja kulttuuria

Windsor ja Eton eivät tarjoa ainoastaan historiallisia nähtävyyksiä, vaan myös viehättävää tunnelmaa ja kulttuuritarjontaa. Kävellessään näiden kaupunkien kapeita katuja, vierailijat voivat ihailla kauniita vanhoja rakennuksia, viihtyisiä kahviloita ja perinteisiä pubeja. Windsorin ja Etonin ympäristössä on myös upeita puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat rentouttavan ympäristön kävelyille ja piknikille.

Kulttuurin ystävät voivat nauttia monipuolisista tapahtumista ja esityksistä. Windsorissa sijaitsee The Theatre Royal Windsor, joka on yksi Britannian vanhimmista toimivista teattereista. Siellä voi nauttia laadukkaista näytelmistä, musikaaleista ja komedioista. Etonissa puolestaan järjestetään säännöllisesti konsertteja ja taidefestivaaleja, joissa esiintyvät paikalliset taiteilijat ja kansainvälisesti tunnetut artistit.

Merenelävien herkkuja ja perinteistä brittiläistä ruokaa

Windsorin ja Etonin kaupungeissa vieraillessa ei kannata jättää väliin herkullisia ruokaelämyksiä. Alueella on lukuisia ravintoloita ja pubeja, jotka tarjoavat monipuolisia ruokailuvaihtoehtoja. Erityisen suosittuja ovat merenelävät, joita voi nauttia tuoreena ja herkullisena. Kalaa ja äyriäisiä tarjoavat ravintolat käyttävät paikallisia raaka-aineita ja valmistavat annokset perinteisillä resepteillä.

Jos haluat maistaa perinteistä brittiläistä ruokaa, Windsor ja Eton tarjoavat myös tähän lukuisia vaihtoehtoja. Voit nauttia esimerkiksi täyteläistä paistettua aamiaista, perinteisiä fish and chips -annoksia tai maukkaita pihvejä. Monissa paikallisissa ravintoloissa on myös tarjolla valikoima erilaisia oluita, joiden kylkiäiseksi voi tilata vaikkapa suussa sulavaa omenapiirakkaa tai perinteistä englantilaista vaniljajäätelöä.

Windsorin ja Etonin kaupungit eivät siis tarjoa pelkästään upeita historiallisia nähtävyyksiä, vaan myös mielenkiintoista kulttuuria ja herkullista ruokaa. Ne ovat täydellinen kohde päiväretkelle tai pidemmälle vierailulle niin kulttuurin, historiasta kiinnostuneiden kuin ruokaharrastajienkin matkailijoille.

Linkkilista, josta voit löytää lisätietoa Windsorista ja Etonista:

  1. Windsorin linna – Virallinen verkkosivusto, jossa voi tutustua Windsorin linnaan ja sen nähtävyyksiin.
  2. Eton College – Etonin yksityiskoulun virallinen verkkosivusto, jossa voi saada tarkempaa tietoa koulusta ja opastetuista kierroksista.
  3. Visit Windsor – Windsorin matkailutoimiston verkkosivusto, jossa on tietoa nähtävyyksistä, tapahtumista, ruokapaikoista ja majoitusvaihtoehdoista.
  4. TripAdvisor: Windsor – Windsorin matkailukohteiden arvosteluja, vinkkejä ja kävijöiden kokemuksia.
  5. Eton Town – Lisätietoa Etonin kaupungista ja sen nähtävyyksistä Visit Southeast England -sivustolla.
  6. Theatre Royal Windsor – Teatterin virallinen verkkosivusto, jossa voi tarkistaa esitysaikataulut ja ostaa liput.
  7. Windsor ja Etonin ravintolat – Opentable-sivusto tarjoaa kattavan luettelon ravintoloista Windsorissa ja Etonissa, josta voi varata pöydän.
  8. Windsorin matkaopas Lonely Planetilla – Lonely Planetin matkaopas Windsorin nähtävyyksistä, aktiviteeteista ja käytännön vinkkejä.
  9. Eton College Chapel – Tietoa Eton College Chapelista ja sen historiasta.
  10. Windsor Great Park – Tietoa Windsor Great Parkista, jossa voi nauttia kauniista maisemista ja ulkoilusta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *