Glasgow, joka tunnetaan gaeliksi nimellä Glaschu, on Skotlannin suurin kaupunki. Kaupunki sijaitsee Clydejoen varrella, mikä tekee sen sijainnista mielenkiintoisen. Kaupungin väkiluku on 592 820 ja tähän väenpaljouteen mahtuu erilaisista taustoista olevia ihmisiä, mutta tämä ei poista vielä nykyäänkin esiintyvää mielenkiintoista ongelmaa kommunikaatiossa glasgowlaisen kanssa -glasgowlaisten murre juontaa skotin kielestä, mikä ulkolaisille vaikeaselkoista.
Kaupungin esihistoria on pimennossa: yleisin käsitys synnystä on se, että kaupungin synnytti munkin perustama luostari Clydejoen varrelle noin vuonna 580. 1110-luvulta lähtien alkaa kaupnkin historia hahmottua paremmin: tunnettuja tapahtumia olivat katedraalin siunaus vuonna 1136 ja Glasgowelle myönnetyt kaupunkioikeudet vuonna 1178.
Kirkon merkitys oli ajan tapaan merkittävä vuoden 1580 reformaatioon asti merkittävä. Reformaatio aiheutti osittaista sekaannusta ja vandalismia kaupungissa mikä johti mm. historiallisten kirkkorakennusten tuhoon. Tuholta säästyi Glasgown kuuluisa katedraali, mutta Paisleyn luostarilla oli toinen kohtalo. Tärkeitä tapahtumia tuolta ajalta oli myös mm. Glasgown yliopiston perustaminen. Yliopisto on maan toiseksi vanhin ja se on historian saatossa säilyttänyt vankan asemansa.
1700-1800-luvuilla talouskasvu oli valtavaa: kasvun mahdollistavat taloudellisesti hedelmällinen Amerikan-kauppa 1800-luvulla syntyneet telakat. Telakkojen menestystarinaa päättyi kuitenkin ohraisella tavalla: 1930-luvun lama kouri teollisuutta kovin ja lopullinen näivettyminen tapahtui 1960-1970-luvuilla. Nykyään kaupungissa työllistetään erityisesti palvelualoille, koska kansainvälisen asemansa johdosta kysyntä on suurta kaupungissa.
Kaupungista mielenkiintoisen matkakohteen tekevät historialliset nähtävyydet ja sen monipuolinen kulttuurinen tarjonta: historian, taiteen ja urheilun ystävät löytävät itselleen mieluisaa tekemistä. Erityisesti taiteesta ja historiasta kiinnostuneella ei Glasgow´ssa malta nälkä loppua syödessä: kaupunki on tupaten täynnä mielenkiintoista arkkitehtuuria ja erilaisia museoita.
Myös kaupungin perinteet urheilun saralta ovat kunnioitettavat: kaupungissa järjestettiin maaiman ensimmäinen kansainvälinen jalkapallo-ottelu. Nykyäänkään ei jalkapallon ystävältä seurattavaa puutu: skotlantilaiset suurseurat ja toistensa arkkiviholliset Celtic ja Rangers takaavat, että jalkapallo-ottelut eivät jätä turistia kylmäksi.
Kaupungin liikenne tekee siitä erittäin mieluisan matkakohteen: kaksi kansaainvälistä lentokenttää takaavat jatkuvat lennot kaupunkiin ja sieltä pois. Myös vuonna 1896 perustettu metro ja toimiva, moderni paikallisjunaverkosto takaavat matkailijalle soljuvan liikkumisen paikasta toiseen. Itse kohteeseen ehtii tutustua täydellä sydämellä, kun ei tarvitse jännittää jokaikisessä käänteessä liiknteen toimivuutta.