Drayton Manor

Drayton Manor – Brittiläinen huvipuisto

Drayton Manor on yksi Iso-Britannian suurimmista ja suosituimmista huvipuistoista. Se sijaitsee Staffordshiressa, Lontoon ja Birminghamin välissä, ja se on erittäin helppo saavuttaa eri puolilta maata. Huvipuisto tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja elämyksiä kaikenikäisille vierailijoille.

Drayton Manor on perustettu jo vuonna 1950 ja se on yksi Iso-Britannian vanhimmista huvipuistoista. Se on pysynyt suosittuna vuosikymmenestä toiseen, ja vuosittain sinne saapuu tuhansia vierailijoita kaikkialta maailmasta. Huvipuisto on erityisen suosittu perheiden keskuudessa, sillä se tarjoaa monipuolista viihdettä kaikenikäisille.

Nähtävyydet ja huvitukset

Drayton Manorissa on yli 100 erilaista huvitusta ja nähtävyyttä, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain mielenkiintoista. Huvipuistossa on useita erilaisia teemoja, kuten Thomas Pikku Juna, jossa voi tutustua maailmankuuluun Thomas Veturiin ja hänen ystäviinsä. Thomas Veturi tarjoaa hauskaa ja opettavaista tekemistä pienemmille vierailijoille.

Drayton Manorissa on myös erilaisia vaikuttavia laitteita, kuten Apocalypse, joka on Iso-Britannian ensimmäinen avoimen reitin pystysuora pudotuslaitteisto. Pudotuslaitteisto on 54 metriä korkea ja tarjoaa jännitystä ja adrenaliinia niille, jotka uskaltavat kokeilla sitä. Lisäksi huvipuistosta löytyy Thunderbolt, Intaminin valmistama teräväpiirtoinen kiertävä vuoristorata, joka tarjoaa huimia nopeuksia ja haastavia käännöksiä.

Drayton Manorissa on myös paljon erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten Stormforce 10, joka tarjoaa jännittävän vesiseikkailun 40 metriä korkean pudotuksen kautta. Vesiaktiviteetit tarjoavat viihdettä ja hauskuutta kaikenikäisille vierailijoille, ja ne ovat erityisen suosittuja kesällä, kun lämpötilat nousevat.

Adrenaliikkaa tarjoavat laitteet

Drayton Manor tunnetaan erityisesti adrenaliikkaa tarjoavista laitteistaan. Huvipuistossa on useita huimia vuoristoratoja, kuten Shockwave, joka on Iso-Britannian ensimmäinen seisomaan suunniteltu vuoristorata. Shockwave tarjoaa adrenaliinipitoisia hetkiä ja haastavia käännöksiä.

Toinen suosittu laite on G-Force, joka on Euroopan ainoa perhosvuoristorata. Laitteen muotoilu ja radan mutkat tarjoavat ainutlaatuisen ja jännittävän kokemuksen. G-Force on erityisesti rohkeampien vierailijoiden suosiossa.

Lisäksi Drayton Manorissa on useita muita adrenaliinia tarjoavia laitteita, kuten Maelstrom, jossa voi kokea pyörteilevän vauhtipyörän kyydissä huikeita käännöksiä ja pyörteitä. Tämä laite tarjoaa jännitystä ja hauskanpitoa niille, jotka haluavat hieman enemmän adrenaline-pitoisia elämyksiä.

Kaiken kaikkiaan Drayton Manor on loistava matkakohde kaikille huvipuistoista ja adrenaliinista pitäville. Sen monipuoliset nähtävyydet ja huvittelumahdollisuudet takaavat unohtumattoman päivän kaikenikäisille vierailijoille. Drayton Manor on todella yksi Iso-Britannian parhaista huvipuistoista, joka tarjoaa jännitystä, hauskuutta ja elämyksiä kaikenikäisille vierailijoille.

Viihdettä koko perheelle

Drayton Manor on yksi Iso-Britannian suosituimmista huvipuistoista, joka tarjoaa viihdettä koko perheelle. Sijaiten Staffordshiressa, Drayton Manor tarjoaa monipuolisen valikoiman huvipuistolaitteita ja aktiviteetteja kaikenikäisille.

Yksi Drayton Manorin tunnetuimmista ja suosituimmista laitteista on Extreme 360. Tämä hurja vuoristorata tarjoaa adrenaline kohottavia kokemuksia, kun se pyörii ylös ja alas valtavan nopeudella. Myös Apocalypse on suosittu laite, jossa kävijät saavat kokea vapaapudotuksen jännityksen. Huvipuistosta löytyy myös lukuisia muita vuoristoratoja, karuselleja ja muita perinteisiä huvipuistolaitteita.

Viihdyttävien laitteiden lisäksi Drayton Manor tarjoaa myös erilaisia show-esityksiä ja tapahtumia perheen pienimmille. Esimerkiksi Thomas Land on alue huvipuistossa, jossa lapset voivat seikkailla suosikkihahmojensa kanssa. Alueelta löytyy teemahuviloita, leikkikenttiä ja muita aktiviteetteja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua Thomas Junan jännittävään maailmaan.

Eläintarha pääsylippujen hinnalla

Drayton Manorin suuri vetonaula on sen eläintarha, joka sisältyy pääsylipun hintaan. Eläintarha tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua erilaisiin eläinlajeihin ja oppia samalla niiden elämästä ja luonnosta.

Eläintarhassa voi nähdä esimerkiksi leijonia, tiikereitä sekä muita villieläimiä, kuten kenguruita ja kameleita. Drayton Manorin eläintarha panostaa myös luonnonsuojeluun ja tarjoaa koulutusohjelmia, joiden avulla voi oppia enemmän eläinten suojelusta ja ympäristöstä.

Drayton Manorin eläintarha on suosittu paikka perheille ja koululaisryhmille, jotka voivat järjestää retkiä eläintarhaan. Tarjolla on opastettuja kierroksia sekä erilaisia aktiviteetteja, jotka auttavat oppilaita oppimaan luonnosta ja eläinten elämästä.

Ravintolat ja ruokailu

Drayton Manorissa vierailijat voivat nauttia hyvästä ruoasta useissa eri ravintoloissa ja kahviloissa. Huvipuistosta löytyy erilaisia ruokavaihtoehtoja, jotka sopivat eri makuun ja ruokavalioihin.

Drayton Manorin ravintoloissa voi nauttia muun muassa perinteisiä brittiläisiä ruokia, kuten fish and chips tai Sunday roast. Tarjolla on myös kansainvälisiä vaihtoehtoja, kuten italialaista pizzaa ja pastaa, kiinalaista ruokaa sekä amerikkalaista pikaruokaa.

Huvipuistossa on myös useita kahviloita, joista voi ostaa esimerkiksi eväitä tai pientä purtavaa päivän aikana. Drayton Manorissa huomioidaan myös erilaiset ruokarajoitteet, kuten kasvisruokavalio ja erityisruokavaliot. Ravintoloista löytyy vaihtoehtoja myös gluteenittomille ja vegaaneille.

Kaiken kaikkiaan Drayton Manor tarjoaa viihdettä ja elämyksiä koko perheelle. Olitpa sitten kiinnostunut hurjista vuoristoradoista, eläinten tarkkailusta tai hyvästä ruoasta, Drayton Manorissa on jotain jokaiselle. Huvipuisto on suosittu matkakohde Iso-Britanniassa, ja se houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita ympäri maailman.

Majoitusmahdollisuudet lähistöllä

Drayton Manor sijaitsee Tamworthin kaupungissa Länsi-Midlandsin alueella Iso-Britanniassa. Alueella on monia erilaisia majoitusmahdollisuuksia, joista voi valita vierailun aikana.

Yksi vaihtoehto on majoittua Drayton Manorin omassa hotellissa, joka tarjoaa vierailijoille kätevän ja mukavan vaihtoehdon. Drayton Manor Hotel sijaitsee aivan huvipuiston vieressä, joten se on erittäin kätevä valinta niille, jotka haluavat olla lähellä huvipuiston toimintaa. Hotelli tarjoaa erilaisia huonevaihtoehtoja ja palveluita, kuten ravintolan, baarin, uima-altaan ja ilmaisen Wi-Fi:n.

Toinen vaihtoehto on majoittua lähellä sijaitsevissa hotelleissa tai bed & breakfast -paikoissa. Tamworthissa ja sen lähialueilla on useita hotelleja, joista voi valita. Esimerkiksi Tamworth Arms Hotel tarjoaa mukavan ja edullisen majoitusvaihtoehdon. Lähialueen bed & breakfast -paikat, kuten Brook Marston Farm Hotel tai The Peel Aldergate, ovat myös suosittuja vaihtoehtoja.

Jos etsit enemmän itsenäisyyttä ja tilaa, voit harkita myös loma-asuntojen tai mökkien vuokraamista lähistöltä. Alueella on useita loma-asuntojen vuokrausyrityksiä, jotka tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja perheille ja pienille ryhmille.

Drayton Manorin historia

Drayton Manor perustettiin vuonna 1949, kun George Bryan osti kartanon ja sen maat Tamworthissa. Alun perin kartano oli koti Bryanin perheelle, mutta George Bryan keksi ajatuksen huvipuistosta ja päätti avata sen yleisölle. Huvipuisto avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1950 ja se oli alun perin pieni ja vaatimaton. Kuitenkin vuosien varrella Drayton Manorista on kehittynyt yksi Iso-Britannian suosituimmista huvipuistoista.

Drayton Manor on laajentunut ja kehittynyt vuosien varrella lisäämällä uusia huvipuistolaitteita, nähtävyyksiä ja alueita. Vuonna 1994 huvipuistoon lisättiin Drayton Manorin zoo-alue eläintarhoineen. Eläintarha tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua erilaisiin eläimiin ja nauttia opettavasta ja viihdyttävästä kokemuksesta.

Nykyään Drayton Manor tarjoaa monia jännittäviä huvipuistolaitteita, kuten nopeita vuoristoratoja, kieputtavia laitteita ja vesipuistoja. Alueella on myös teemakohtaisia alueita, kuten Thomas Land, joka on suunnattu erityisesti lapsille ja perheille. Drayton Manor on myös isännöinyt erilaisia tapahtumia ja konsertteja vuosien varrella.

Vinkkejä vierailuun

Ennen vierailua Drayton Manorissa kannattaa tutustua huvipuiston verkkosivuihin ja tarkistaa aukioloajat sekä mahdolliset tapahtumat tai huoltotyöt. Huvipuisto saattaa olla suljettu tai osia siitä pois käytöstä tiettyinä päivinä tai kellonaikoina.

Kannattaa myös harkita lipun ostamista etukäteen verkkosivuilta, sillä se voi säästää aikaa jonottamiselta. Lisäksi verkkosivuilla annetaan usein tietoa erilaisista tarjouksista ja alennuksista, joten kannattaa pitää silmällä mahdollisia etuja.

Drayton Manorin huvipuistossa on paljon erilaisia laitteita ja nähtävyyksiä, joten kannattaa suunnitella päivä etukäteen ja varata aikaa eri alueisiin tutustumiseen. On hyvä idea ottaa mukaan mukavat kengät ja säänmukainen vaatetus, sillä huvipuisto on ulkotiloissa. Muista myös juoda tarpeeksi vettä ja suojata itseäsi auringolta.

Huvipuistossa on useita ravintoloita, kioskeja ja piknik-alueita, joten voit joko nauttia omasta evästä tai ostaa ruokaa paikan päältä. Huomioithan, että omat eväät eivät ole sallittuja kaikkien alueiden sisällä, joten kannattaa tarkistaa säännöt etukäteen.

Drayton Manor tarjoaa monipuolisen ja jännittävän päivän kokemuksen koko perheelle. Tärkeintä on nauttia päivästä ja kokea kaikki, mitä huvipuistolla on tarjota.