Thorpe Park

Thorpe Parkin historia

Thorpe Park on yksi Iso-Britannian suosituimmista huvipuistoista ja se sijaitsee Surreyssä Lontoon lähellä. Huvipuisto avattiin vuonna 1979 ja se on vuosien varrella kasvanut ja kehittynyt merkittävästi. Alun perin alueella sijaitsi pieni teemapuisto, mutta nykyään Thorpe Park on tunnettu erityisesti adrenaliinia nostattavista ja hurjista laitteistaan.

Huvipuiston omistaa Merlin Entertainment, joka on yksi maailman suurimmista huvipuisto- ja viihdeyrityksistä. Thorpe Park houkuttelee vuosittain miljoonia vierailijoita, ja sen maine adrenaliinin ja jännityksen keskuksena on vankka.

Vuonna 2019 Thorpe Park juhlii 40-vuotista taivaltaan. Alun perin huvipuistossa oli vain muutamia laitteita, kuten lautta kiertoajelu ja vuoristorata. Nykyään alueella on yli 30 erilaista laitetta, joista osa on saanut nimensä ja teemansa Iso-Britannian populaarikulttuurista, kuten ”Stealth” ja ”Derren Brown’s Ghost Train”.

Huvipuiston historiaan kuuluu myös yksi vedenalainen laite, nimeltään ”Depth Charge”, joka avattiin vuonna 1983. Kyseessä oli ensimmäinen vedenalainen laite maailmassa ja se oli heti suuri menestys. Thorpe Parkin historiaan kuuluu myös useita maailmanennätyksiä, kuten puiston ensimmäinen puuhaa-teemapuisto, joka avattiin vuonna 2002, ja Euroopan nopein vuoristorata ”Stealth”, joka avattiin vuonna 2006.

Huvipuiston suosituimmat laitteet

Thorpe Park tunnetaan erityisesti ekstreemistä jännityksestään tarjoavista laitteistaan. Yksi suosituimmista laitteista on ”Stealth”, joka on Euroopan nopein vuoristorata. Laitteessa matkustajat kiihdytetään 0-130 km/h alle kolmessa sekunnissa, ja se tarjoaa todellisen adrenaliinipiikin. Myös ”The Swarm” on suosittu laite, jossa matkustajat roikkuvat jalan yläpuolella taiteenpyörän kaltaisessa rakenteessa.

Muita suosittuja laitteita ovat muun muassa ”Saw – The Ride”, joka perustuu elokuvasarjaan, ja ”Derren Brown’s Ghost Train”, joka yhdistää virtuaalitodellisuuden ja elämyksellisen tarinan. Lisäksi huvipuistossa on lukuisia muita vuoristoratoja, vesiliukumäkiä ja muita jännittäviä laitteita, joista jokainen löytää varmasti suosikkinsa.

Thorpe Parkin laitteet ovat saaneet useita palkintoja ja huomionosoituksia alan ammattilaisilta ympäri maailman. Huvipuisto on myös kuuluisa tehosteistaan ja suuresta panostuksestaan saada vierailijat tuntemaan olonsa osaksi elokuvaa tai tarinaa.

Adrenalyyrihakuisen vierailijan vinkit

Jos olet adrenaliininhakuinen ja suunnittelet vierailua Thorpe Parkiin, tässä muutamia vinkkejä kokemuksestasi täysimittaiseksi:

1. Aloita päiväsi suosituimmilla laitteilla aamulla, kun jonoja on vielä vähemmän. Esimerkiksi ”Stealth” ja ”The Swarm” ovat yleensä suosituimpia laitteita, joten aloittaminen niistä antaa parhaan mahdollisuuden päästä nauttimaan niistä ilman pitkiä odotusaikoja.

2. Suunnittele reittisi etukäteen ja tutustu huvipuiston karttaan. Näin voit optimoida aikasi ja välttää tarpeettomia kävelyretkiä.

3. Vältä ruuhka-aikoja ja suosi vierailua arkipäivinä tai huvipuiston aukioloajan ulkopuolella. Näin voit välttää pitkät jonot ja kokea enemmän laitteita.

4. Muista ottaa mukaan mukavat vaatteet ja kengät, sillä huvipuistossa tulee käveltyä paljon ja monet laitteet vaativat istumista ja liikkumista.

5. Älä pelkää kokea uusia asioita. Thorpe Park tarjoaa lukuisia ainutlaatuisia ja adrenaliinia nostattavia kokemuksia, joten ole avoin uusille elämyksille ja nauti jokaisesta hetkestä.

Thorpe Park on ainutlaatuinen huvipuisto, joka tarjoaa adrenaliinia ja jännitystä etsiville vierailijoille unohtumattoman kokemuksen. Tämä Surreyssä sijaitseva helmi on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde kaikille huvipuistojen ystäville.

Thorpe Parkin perheystävälliset nähtävyydet

Thorpe Park on yksi Iso-Britannian suosituimmista huvipuistoista, ja se tarjoaa paljon jännittäviä ja adrenaliinipitoisia nähtävyyksiä. Kuitenkin puistossa on myös runsaasti perheystävällisiä nähtävyyksiä, jotka sopivat kaikenikäisille.

Yksi suosituimmista perheystävällisistä nähtävyyksistä on Angry Birds Land. Tämä alue tarjoaa interaktiivisia pelejä ja seikkailuja perheen nuoremmille jäsenille. Lapset voivat kokea iloa ja jännitystä maailman tunnetuimpien lintujen seurassa.

Toinen suosittu nähtävyys perheille on Mr. Monkey’s Banana Ride. Tämä pienempi huvipuistolaitos on suunniteltu erityisesti nuoremmille vierailijoille ja tarjoaa hauskaa ja turvallista hupia.

Lisäksi puistossa on useita vuoristoratoja, jotka sopivat myös perheen pienimmille. Esimerkiksi Flying Fish on suosittu vaihtoehto lapsille, ja se tarjoaa maltillisen jännityksen tunteen.

Ravintolat ja ruokailumahdollisuudet

Thorpe Parkissa on useita ravintoloita ja ruokailumahdollisuuksia, joista löytyy vaihtoehtoja jokaiseen makuun ja budjettiin.

Jos haluat nopeaa ja helppoa välipalaa, voit vierailla yhdessä puiston pikaruokaravintoloista. Täältä löydät tutut nimet, kuten McDonald’s ja KFC, jotka tarjoavat perinteisiä pikaruokavaihtoehtoja.

Jos haluat nauttia hieman laadukkaammasta ateriasta, suosittelemme vierailemaan puiston ravintoloissa, kuten Inferno’s Pizza ja Amity Fish & Chips. Näissä ravintoloissa tarjoillaan herkullisia pizzoja, kala- ja ranskalaisaterioita sekä muita ruokia.

Puistossa on myös useita kahviloita ja kioskeja, joista voit ostaa pientä naposteltavaa tai virvokkeita päivän mittaan.

Majoitusvaihtoehdot lähellä huvipuistoa

Jos etsit majoitusvaihtoehtoja läheltä Thorpe Parkia, sinulle on tarjolla useita vaihtoehtoja. Lähin hotelli on Thorpe Shark Hotel, joka sijaitsee itse huvipuiston alueella. Tämä hotelli tarjoaa mukavaa majoitusta ja on ihanteellinen vaihtoehto huvipuiston vierailijoille.

Lisäksi lähialueella on useita muita hotelleja, jotka tarjoavat majoitusta eri hintaluokissa. Jotkut suositelluista hotelleista lähistöllä ovat Premier Inn Staines, Travelodge Chertsey ja Foxhills Club & Resort. Nämä hotellit tarjoavat mukavat huoneet ja hyvät palvelut vierailijoille.

Jos haluat hieman erikoisempaa majoitusta, voit harkita myös lähiseudun leirintäalueita tai mökkejä. Näillä vaihtoehdoilla voit nauttia luonnon läheisyydestä ja samalla olla lähellä huvipuiston toimintaa.

Kaiken kaikkiaan Thorpe Park tarjoaa paljon perheystävällisiä nähtävyyksiä, monipuolisia ravintoloita ja majoitusvaihtoehtoja vierailijoilleen. Riippumatta siitä, millaista toimintaa ja viihdettä etsit lomallasi, Thorpe Parkin tarjonnasta löytyy varmasti jotain jokaiselle.

Thorpe Parkin tapahtumat ja erikoisohjelma

Thorpe Park on yksi Iso-Britannian suosituimmista huvipuistoista ja tarjoaa vierailijoilleen monia jännittäviä tapahtumia ja erikoisohjelmia. Huvipuiston vuotuinen tapahtumakalenteri on täynnä toimintaa ja viihdettä kaikenikäisille.

Yksi Thorpe Parkin suosituimmista tapahtumista on Fright Nights, joka järjestetään lokakuun aikana. Fright Nights on huvipuiston Halloween-teemainen tapahtuma, jossa vierailijoita odottavat kauhulabyrintit, erikoiset esitykset ja pelottavat haamut. Tämä tapahtuma on suosittu etenkin nuorten aikuisten keskuudessa, jotka haluavat kokea adrenaliinihumalaa ja pelkoa.

Lisäksi Thorpe Parkissa järjestetään erilaisia teemapäiviä, kuten Super Hero Days ja Summer Nights. Super Hero Days -tapahtumassa vierailijat voivat pukeutua suosikki supersankariensa pukuihin ja ottaa osaa erilaisiin toimintoihin ja pelikilpailuihin. Summer Nights -tapahtumassa huvipuisto avaa ovensa myöhään iltaan asti, jolloin vierailijat voivat nauttia laitteista ja viihteestä auringon laskiessa.

Erikoisohjelman osalta Thorpe Park tarjoaa useita näytöksiä ja esityksiä huvipuiston alueella. Esimerkiksi Inferno -laite on suuri tanssiklubi, jossa voi bilettää musiikin ja valojen tahdittamana. Lisäksi huvipuistossa järjestetään säännöllisesti erilaisia live-konsertteja ja esityksiä, joissa esiintyvät suositut artistit ja bändit.

Vinkkejä huvipuiston lippujen hintoihin ja tarjouksiin

Thorpe Parkin lippujen hinnat vaihtelevat sesongin mukaan, joten on suositeltavaa tarkistaa hinnat ja tarjoukset ennen vierailua. Huvipuisto tarjoaa useita erilaisia lipputyyppejä, kuten päivälippuja, kaksipäiväisiä lippuja ja kausikortteja, jotka antavat pääsyn huvipuistoon useamman kerran kauden aikana.

Edullisempia lippuja voi usein ostaa etukäteen verkkosivujen kautta. Lisäksi Thorpe Park tarjoaa erityistarjouksia ja alennuksia esimerkiksi ryhmille, opiskelijoille ja perheille. Kannattaa myös tarkistaa erilaiset pakettitarjoukset, jotka sisältävät esimerkiksi majoituksen lähellä huvipuistoa.

Lisäksi Thorpe Parkin verkkosivuilta löytyy tietoa mahdollisista kilpailuista ja arvonnoista, joista voi voittaa ilmaisia lippuja tai muita etuja. On myös hyvä tarkistaa sosiaalisen median kanavat, kuten Facebook ja Instagram, joista voi löytyä erikoistarjouksia ja kampanjoita.

Thorpe Parkin sijainti ja kulkuyhteydet

Thorpe Park sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Lontoon keskustasta ja on helposti saavutettavissa eri kulkuneuvoilla. Huvipuistolle pääsee sekä omalla autolla että julkisilla liikennevälineillä.

Omalla autolla saapuessa Thorpe Parkin pysäköintialueet tarjoavat parkkitilaa vierailijoille. Pysäköintiä varten on hyvä varata ennakkoon parkkilippu, jotta paikka varmistetaan etukäteen.

Julkisilla liikennevälineillä Thorpe Parkiin pääsee esimerkiksi junalla tai bussilla. Lähin rautatieasema on Staines, josta on hyvät yhteydet huvipuistoon. Bussiyhteyksiä Thorpe Parkiin löytyy useilta eri paikkakunnilta ja bussipysäkit sijaitsevat lähellä huvipuistoa.

Thorpe Parkin vierailijoiden käytössä on myös erilaisia kiertueita ja kuljetuksia, jotka tarjoavat helpon tavan matkustaa huvipuistoon. Näitä kuljetuksia voi varata etukäteen tai paikan päällä.

Kaiken kaikkiaan Thorpe Park tarjoaa unohtumattomia kokemuksia ja viihdettä kaikenikäisille vierailijoille. Huvipuiston tapahtumat, erikoisohjelma ja tarjoukset tekevät vierailusta entistä jännittävämmän ja edullisemman. Sijaintinsa ansiosta Thorpe Park on myös helppo ja kätevä matkakohde.