Iso-Britannian huvipuistot

Iso-Britanniassa on lukuisia huvipuistoja, jotka tarjoavat täydellisen päiväretkikohteen niin lapsille kuin aikuisillekin. Tunnetuimpia huvipuistoja ovat esimerkiksi Alton Towers, Thorpe Park, Legoland Windsor ja Blackpool Pleasure Beach.

Alton Towers on yksi Iso-Britannian suosituimmista huvipuistoista, ja se sijaitsee Staffordshiressa. Puistossa on yli 40 erilaista laitetta ja huvipuistolaitetta, kuten huimia vuoristoratoja, vesimatkoja ja temppuratoja. Lisäksi Alton Towerissa on myös hotelli, joten vierailijat voivat viettää useamman päivän huvipuistossa.

Thorpe Park on toinen suosittu huvipuisto, joka sijaitsee Surreyssä, Lontoosta etelään. Puisto tarjoaa jännitystä ja adrenaliinia irti päästäville vierailijoilleen rohkeita vuoristoratoja ja vesiratoja. Puistossa on myös mahdollisuus pysähtyä yön yli hotellissa tai leirintäalueella.

Lapset ja perheet taas löytävät iloa ja hauskanpitoa Legoland Windsorista, joka sijaitsee Windsorin lähellä. Puistossa on erilaisia Lego-teemaisia nähtävyyksiä ja laitteita sekä vaihtuvia näyttelyitä. Puistossa on myös hotelli, joten vierailijat voivat yöpyä paikan päällä ja käydä puistossa useamman päivän ajan.

Blackpool Pleasure Beach on yksi vanhimmista huvipuistoista Iso-Britanniassa, ja se sijaitsee Lancashiressa. Puistossa on yli 125 vuotta vanha puinen vuoristorata, joka on yhä suosittu vierailijoiden keskuudessa. Lisäksi puistossa on muita laitteita ja huvipuistolaitteita, sekä nähtävyyksiä koko perheelle.

Iso-Britannia tarjoaa siis monipuolisia huvipuistoja erilaisilla teemoilla ja laitteilla. Olipa kyseessä rohkea seikkailija tai perheen pienimmät, Britanniassa riittää varmasti hauskaa ja jännitystä tarjoavia huvipuistoja jokaiseen makuun.

 1. Alton Towers on Iso-Britannian suurin huvipuisto, joka sijaitsee Staffordshiressa. Se tarjoaa jännittäviä huvilaitteita, kuten huimaavia vuoristoratoja ja vesipuiston. Alueella on myös hotelli ja useita ravintoloita.
 2. Blackpool Pleasure Beach on yksi Iso-Britannian vanhimmista huvipuistoista, joka sijaitsee Blackpoolissa. Se tarjoaa monipuolisen valikoiman huvilaitteita ja viihdettä, kuten perinteisiä vuoristoratoja ja näyttäviä iltaesityksiä.
 3. Thorpe Park on lähellä Lontoota sijaitseva huvipuisto, joka tunnetaan erityisesti jännittävistä vuoristoradoistaan ja vesipuistostaan. Thorpe Parkissa on myös hotelli ja useita ravintoloita.
 4. Legoland Windsor on suosittu huvipuisto Berkshiren kreivikunnassa, jossa pääsee tutustumaan legorakentamisen maailmaan. Alueella on paljon erilaisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja lapsille ja koko perheelle.
 5. Chessington World of Adventures on huvipuisto Länsi-Lontoossa, joka tarjoaa jännitystä ja seikkailua kaikenikäisille. Siellä voi muun muassa bongata eläimiä, kokeilla erilaisia huvilaitteita ja vierailla vedenalaisessa maailmassa.
 6. Drayton Manor on Staffordshiressa sijaitseva huvipuisto, jossa on paljon riemua tarjoavia huvilaitteita sekä eläinpuisto. Alueella on myös hotelli ja ravintoloita.
 7. Paultons Park on Hampshiren kreivikunnassa sijaitseva huvipuisto, jossa on erityisesti panostettu perheen pienimpien viihtymiseen. Alueelta löytyy muun muassa Peppa Pig -teemapuisto ja jännittäviä huvilaitteita.
 8. Flamingo Land on Yorkshiren kreivikunnassa sijaitseva huvipuisto, jossa yhdistyvät huvipuisto ja eläinpuisto. Alueelta löytyy runsaasti erilaisia huvilaitteita sekä laaja valikoima eläimiä.
 9. Lightwater Valley on Pohjois-Englannissa sijaitseva huvipuisto, joka tarjoaa hauskaa tekemistä koko perheelle. Alueelta löytyy muun muassa Euroopan pisimmät vuoristorata ja vesipuisto.
 10. Oakwood Theme Park on Walesissa sijaitseva huvipuisto, jossa voi kokea jännitystä tarjoavia vuoristoratoja ja muita huvilaitteita. Alueella on myös vesipuisto ja eläinpuisto.
 11. Adventure Island on etelärannikolla sijaitseva huvipuisto, jossa on paljon erilaisia laitteita ja aktiviteetteja viihdyttämässä kävijöitä. Alueella on myös ravintoloita ja muita viihdetarjontaa.
 12. Camelot Theme Park on Lancashiressa sijaitseva huvipuisto, joka on saanut inspiraationsa kuningas Arthurin legendoista. Alueella voi tutustua keskiaikaiseen maailmaan ja kokea jännitystä tarjoavia huvilaitteita.

Pyyntö epäonnistui. Virhekoodi: 500 read timeout