Blackpool Pleasure Beach

Blackpool Pleasure Beachin perustiedot

Blackpool Pleasure Beach on Iso-Britanniassa sijaitseva suosittu huvipuisto. Se sijaitsee rannikkokaupunki Blackpoolissa Lancashiressa. Huvipuisto avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1896 ja se on yksi Iso-Britannian vanhimmista huvipuistoista.

Blackpool Pleasure Beach on houkutellut vuosittain miljoonia kävijöitä ympäri maailman. Se on tunnettu erityisesti suurista ja jännittävistä laitteistaan. Huvipuisto on myös yksi maailman suurimmista huvipuistoista, ja siellä on yhteensä yli 125 laitetta ja aktiviteettia.

Huvipuiston alueella on myös useita ravintoloita, kauppoja ja viihdeohjelmia. Blackpool Pleasure Beachin tunnusmerkkejä ovat sen ikoninen suuri rautatie, Big Dipper -puinen vuoristorata ja kuuluisa Blackpool Tower.

Huvipuiston suosituimmat laitteet

Blackpool Pleasure Beachin suosituimpia ja tunnetuimpia laitteita ovat sen nopeat ja jännittävät vuoristoradat. Yksi suosituimmista laitteista on vuonna 1994 avattu The Big One. Se on Iso-Britannian korkein ja nopein vuoristorata, johon mahtuu yli 1000 matkustajaa tunnissa. The Big One tarjoaa huikeita vauhtielämyksiä ja upeita maisemia merelle.

Toinen suosittu vuoristorata on Valhalla, joka on yksi maailman suurimmista ja kalleimmista vesiradoista. Se yhdistää vesielämyksiä, erikoistehosteita ja jännitystä. Valhalla tarjoaa mieleenpainuvan matkan lähelle viikinkien mytologiaa ja seikkailua.

Blackpool Pleasure Beachin muita suosittuja laitteita ovat muun muassa Avalanche, joka on puinen kelkkamainen vuoristorata, ja Infusion, joka on maailman ensimmäinen vesisuorapuistoon rakennettu vuoristorata. Näiden lisäksi huvipuistosta löytyy lukuisia muita hurjia laitteita, kuten tippumistorneja, kieputtimia ja 5D-elokuvateatteri.

Lasten alueet ja aktiviteetit

Blackpool Pleasure Beachissä on myös paljon aktiviteetteja ja alueita lapsille. Huvipuistossa on oma alueensa nimeltä Nickelodeon Land, joka tarjoaa hauskaa ja jännitystä kaikenikäisille Nickelodeon-televisiokanavan suosittuihin hahmoihin perustuvien laitteiden ja aktiviteettien parissa.

Nickelodeon Landista löytyy muun muassa SpongeBob SquarePants -teemainen vuoristorata, Dora the Explorer -teemainen laitteisto ja Rugrats Lost River -vesipiha, jossa voi viilentää itseään vesileikkien parissa.

Lisäksi huvipuistossa on myös useita muita lasten alueita ja aktiviteetteja, kuten Ghost Train, joka on jännittävä kummitusjuna, ja kiekkorata, jossa voi kokeilla onneaan pelikoneiden parissa. Blackpool Pleasure Beachin lasten alueilla riittää tekemistä ja elämyksiä koko perheelle.

Blackpool Pleasure Beach on yksi Iso-Britannian suosituimmista huvipuistoista, ja se tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja laitteita niin lapsille kuin aikuisillekin. Huvipuiston hurjat ja jännittävät vuoristoradat sekä viihdeohjelmat houkuttelevat vuosittain miljoonia kävijöitä ympäri maailman. Lapsille puisto tarjoaa paljon hauskaa ja jännitystä Nickelodeon-alueellaan ja muilla lasten alueilla. Blackpool Pleasure Beach on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka kaikille huvipuistoista ja jännityksestä pitäville.

Ruoka ja juoma Blackpool Pleasure Beachillä

Blackpool Pleasure Beachillä on monia vaihtoehtoja ruokailla ja juoda vierailun aikana. Huvipuistosta löytyy useita ravintoloita, pikaruokapaikkoja ja välipalabaareja, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain sopivaa.

Huvipuiston suosituin ruokapaikka on ”The Big Pizza Kitchen”, josta voi ostaa herkullista pizzapalaa tai kokonaisen pizzan. Ravintolassa on myös tarjolla muita italialaisia ruokia, kuten pasta-annoksia ja salaatteja. Toinen suosittu ruokapaikka on ”The Hot Ice Café”, josta saa hampurilaisia, kananuggetteja ja muita amerikkalaisia herkkuja. Lisäksi paikassa on tarjolla jälkiruokia, kuten donitseja ja jäätelöä.

Jos etsit nopeampaa ja kevyempää vaihtoehtoa välipalaksi, voit käydä ”The Burger Kitchen” -pikaruokapaikassa. Täältä saa maistuvan hampurilaisen, ranskalaiset perunat ja virvokkeet. Lisäksi ravintolassa on lasten annokset, jotka ovat pienempiä ja edullisempia.

Blackpool Pleasure Beachillä on myös useita kahviloita ja välipalabaareja, joista saa erilaisia juomia, kahvia, jäätelöä ja pikkusuolaisia. Voit pysähtyä esimerkiksi ”Box Office Café” -kahvilaan nauttimaan kupin kahvia tai ”Pepsi Max Snack Shack” -baariin ostamaan virvokkeet ja pientä purtavaa.

Vinkkejä vierailulle Blackpool Pleasure Beachillä

Ennen vierailua Blackpool Pleasure Beachillä suositellaan katsomaan huvipuiston verkkosivuilta aukioloajat ja tapahtumat, jotta voit suunnitella vierailusi ajoituksen parhaiten. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että huvipuisto on suosittu turistikohde ja sesonkiaikana voi olla ruuhkaa, joten suositellaan varaamaan riittävästi aikaa vierailuun.

Pääsyliput huvipuistoon voi ostaa joko paikan päällä tai ennakkoon verkosta. Ennakkoon ostetut liput ovat usein hieman halvempia ja voit välttää jonottamisen lipunmyyntipisteillä. Huvipuiston verkkosivuilta voi myös tarkistaa mahdolliset lisäedut tai alennukset lipuista.

Muista ottaa mukaan mukavat ja säänmukaiset vaatteet vierailulle, sillä huvipuistossa voi olla pitkät jonotusajat ja paljon kävelyä. Kannattaa myös ottaa mukaan aurinkorasvaa ja hattu aurinkoisten päivien varalle. Lisäksi muista juoda tarpeeksi vettä, jotta pysyt virkeänä koko päivän.

Jos haluat välttää ruuhkia ja päästä suosituimpiin laitteisiin nopeammin, suositellaan hyödyntämään huvipuiston Fastpass-järjestelmää. Fastpass on lisämaksullinen palvelu, jonka avulla voi varata etukäteen jononohituksen suosituimpiin laitteisiin. Näin voit säästää aikaa jonottamiselta ja nauttia enemmän huvipuiston tarjonnasta.

Blackpool Pleasure Beachin historia

Blackpool Pleasure Beach on yksi Iso-Britannian vanhimmista huvipuistoista, joka perustettiin vuonna 1896. Huvipuisto sijaitsee Lancashiressa Blackpoolin kaupungissa ja on tullut tunnetuksi monista ikonisista laitteistaan ja huvituksistaan.

Huvipuiston perustaja, William George Bean, rakensi alun perin rannalle huvipuiston, jossa oli muun muassa karuselli ja tivolikojuja. Vuosien varrella huvipuisto on kasvanut ja kehittynyt huomattavasti, ja nykyään siellä on yli 125 erilaista huvilaitetta.

Blackpool Pleasure Beach on erityisen tunnettu puunrakenteisista vuoristoradoistaan. Yksi kuuluisimmista laitteista on ”The Big Dipper”, joka avattiin vuonna 1923 ja joka oli tuolloin yksi maailman suurimmista ja nopeimmista vuoristoradoista. Myöhemmin vuonna 1994 avattu ”The Pepsi Max Big One” oli Euroopan korkein ja nopein vuoristorata.

Huvipuiston suosio on pysynyt vahvana vuosien varrella, ja se houkuttelee vuosittain miljoonia vierailijoita. Blackpool Pleasure Beach onnistuu yhdistämään perinteisen huvipuiston tunnelman moderniin viihteeseen, ja se tarjoaa hauskaa ja jännittävää viihdettä kaikenikäisille.

Erikoistapahtumat ja shows Blackpool Pleasure Beachillä

Blackpool Pleasure Beach on yksi Iso-Britannian suosituimmista huvipuistoista, ja siellä järjestetään lukuisia erikoistapahtumia ja shows. Puiston pitkä historia näkyy myös sen viihdetarjonnassa, ja kävijöitä hemmotellaan erilaisilla esityksillä ja tapahtumilla läpi vuoden.

Yksi merkittävimmistä tapahtumista Blackpool Pleasure Beachillä on Illuminations, joka järjestetään syyskuun lopusta marraskuun alkuun. Illuminations on ikoninen valoshow, joka valaisee Blackpoolin rantaa lähes 10 kilometrin matkalta. Tapahtuma on erittäin suosittu ja kerää vuosittain miljoonia kävijöitä. Tänä aikana huvipuisto on auki myöhempään ja tarjoaa erityisiä valaistuja ajeluja.

Lisäksi Blackpool Pleasure Beachillä järjestetään erilaisia teema- ja showviikkoja läpi vuoden. Esimerkiksi Halloweenin aikaan puistossa järjestetään erityinen Fright Nights -tapahtuma, jossa puisto muuttuu pelottavaksi kummitustaloksi ja koko perhe voi nauttia kauhuelämyksistä. Joulun aikaan puisto taas muuttuu talviseksi wonderlandiksi, jossa vierailee joulupukki ja järjestetään erityisiä jouluaiheisia esityksiä ja ajeluita.

Blackpool Pleasure Beachiltä löytyy myös useita teemapuistoon kytkeytyviä shows, kuten ”Hot Ice”, joka on yksi Iso-Britannian suosituimmista jääshowista. ”Hot Ice” tarjoaa maailmanluokan taitoluistelua ja musiikkia upeassa jääareenassa. Lisäksi puistossa järjestetään erilaisia musikaaliesityksiä ja teatteriesityksiä, jotka tarjoavat viihdettä koko perheelle.

Yöpyminen Blackpoolissa lähellä huvipuistoa

Blackpool Pleasure Beachin vieressä sijaitsee useita hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja, joten yöpyminen huvipuiston läheisyydessä on helppoa. Monet hotellit tarjoavat erityisiä paketteja, jotka sisältävät huvipuistoliput ja majoituksen.

Yksi suosituimmista hotelleista Blackpoolissa on Big Blue Hotel, joka sijaitsee itse huvipuiston alueella. Hotellissa on modernit huoneet ja erilaisia ravintoloita ja baareja. Sieltä on myös suora kulku huvipuistoon, joten vieraiden on helppo nauttia koko päivä huvipuistossa ilman suuria siirtymisiä.

Muita lähellä sijaitsevia hotelleja ovat esimerkiksi Boulevard Hotel, The Imperial Hotel ja Hilton Blackpool. Nämä hotellit tarjoavat erinomaiset majoitusmahdollisuudet ja hyvät palvelut kävijöilleen. Lähistöllä on myös useita muita hotelleja eri hintaluokissa, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto.

Miten saapua Blackpool Pleasure Beachille?

Blackpool Pleasure Beach on helppo saavuttaa eri kulkuneuvoilla. Lentäen matkustavat voivat lentää Manchesterin lentoasemalle ja jatkaa sieltä junalla tai bussilla Blackpooliin. Junamatka Manchesterista Blackpooliin kestää noin tunnin ja bussimatka noin kaksi tuntia. Molemmat kulkuvälineet tarjoavat mukavan ja helpon tavan matkustaa.

Myös junalla matkustavat voivat saapua suoraan Blackpool Pleasure Beachin asemalle. Useat junayhtiöt tarjoavat suoria yhteyksiä Blackpooliin eri puolilta Iso-Britanniaa. Blackpoolin rautatieasemalta on lyhyt kävelymatka huvipuistoon.

Jos matkustat omalla autolla, Blackpool on hyvin saavutettavissa moottoriteitä pitkin. Huvipuistossa on oma pysäköintialue, jossa vieraat voivat jättää autonsa kätevästi päiväksi.

Blackpool Pleasure Beach on myös hyvin saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla. Blackpoolissa on hyvä julkinen liikenneverkosto, johon kuuluu busseja ja raitiovaunuja. Useat linjat kulkevat huvipuiston läheltä, joten matka sinne on helppo tehdä.

Kaiken kaikkiaan Blackpool Pleasure Beach on hyvin saavutettava huvipuisto ja tarjoaa vierailijoille monipuolista viihdettä läpi vuoden. Erikoistapahtumat ja shows tekevät vierailusta entistä hauskemman ja yöpyminen lähellä huvipuistoa takaa helpon pääsyn kaikkiin aktiviteetteihin.