Alton Towers

Alton Towers yleiskatsaus

Alton Towers on yksi Iso-Britannian suurimmista ja suosituimmista huvipuistoista. Sijaiten Staffordshiressa, Englannin keskiosassa, se tarjoaa vierailijoilleen jännittäviä huvituksia sekä upeita maisemia. Alueella on laaja valikoima huvilaitteita, houkuttelevia nähtävyyksiä ja viihtyisiä ravintoloita, jotka tekevät vierailusta ikimuistoisen.

Huvipuiston historia

Alton Towersin historia juontaa juurensa 1800-luvulle. Alun perin alueella sijaitsi linna, joka muutettiin huvipuistoksi vuonna 1860. Linnan omistaja Charles Talbot halusi tarjota vierailijoilleen jotain erityistä ja alkoi rakentaa puistoon nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Alusta alkaen huvipuisto veti puoleensa paljon kävijöitä, ja se onkin kasvanut vuosien varrella yhdeksi maan suosituimmista lomakohteista.

Vuonna 1980 Alton Towers ostettiin Tussaudsin ryhmältä, joka alkoi laajentaa ja kehittää huvipuistoa entisestään. Uusia huvilaitteita rakennettiin ja alueelle rakennettiin hotelleja, jotka tarjoavat majoitusta vierailijoille. Huvipuisto on myös tehnyt yhteistyötä suosittujen elokuvien, kuten ”Harry Potter” ja ”Simpsonit”, kanssa, jolloin on luotu teemoitettuja osioita puistoon.

Alton Towersin kuuluisimmat huvilaitteet

Alton Towersin kuuluisimpia huvilaitteita ovat muun muassa ”Oblivion” ja ”The Smiler”. Oblivion on maailman ensimmäinen ”dive coaster” -nimellä tunnettu huvipuistolaitetyyppi, jossa kyytiin päästessäsi ajaudut ensin jyrkälle alamäelle ja sen jälkeen syöksyt maan sisään tunneliin. Tämä laite tarjoaa todellisen adrenaliinipiikin rohkeimmille vierailijoille.

The Smiler puolestaan on maailmanlaajuisesti tunnettu sen ennätyksellisistä 14 inversiosta. Tämä laite kääntelee ja pyörittelee matkustajiaan hurjasti, tarjoten jännitystä ja vauhtia. The Smiler on saanut paljon positiivista palautetta ja se on yksi huvipuiston suosituimmista nähtävyyksistä.

Alton Towersissa on myös paljon muita jännittäviä huvilaitteita, kuten ”Nemesis”, joka on Invertteri-tyyppinen laite, ja ”Wicker Man”, jossa ajetaan läpi jättimäisen puusta tehdyt Wicker-hahmot.

Lisäksi Alton Towersissa on tarjolla myös perheystävällisiä huvituksia, kuten ”CBeebies Land”, joka on suunnattu nuoremmille vierailijoille. Täältä löytyy useita nähtävyyksiä ja huvilaitteita, jotka perustuvat suosittuihin lastenohjelmiin.

Alton Towers on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde kaikille huvipuiston ystäville. Sen jännittävät huvilaitteet, upeat maisemat ja viihtyisät ravintolat tekevät vierailusta unohtumattoman. Huvipuisto tarjoaa jännitystä sekä aikuisille että lapsille ja sisältää paljon vaihtoehtoja erilaisiin mieltymyksiin.

Perheystävälliset aktiviteetit Alton Towersissa

Alton Towers on Iso-Britannian suosituimpia huvipuistoja perheille, ja sieltä löytyykin paljon aktiviteetteja kaikenikäisille lapsille ja aikuisille. Alueella on yli 30 erilaista huvipuistolaitetta ja nähtävyyttä, joten kaikille löytyy varmasti jotain mielenkiintoista.

Yksi suosituimmista kohteista perheille on Cbeebies Land, joka on suunnattu pienemmille lapsille. Sieltä löytyy lukuisia Cbeebies-sarjoista tuttuja hahmoja, kuten Postimies Pate, Pikku Kakkonen ja Hei taas, Duggee!. Alueella on erilaisia ajeluita ja nähtävyyksiä, kuten vuoristorata ja vesileikkipaikka, jotka on suunniteltu pienille lapsille sopiviksi.

Lisäksi Alton Towersissa on useita muita perheystävällisiä huvipuistolaitteita, kuten vintage-tyylisiä karuselleja, perinteisiä huvipuistolaitteita ja vauhdikkaita vuoristoratoja. Alueella on myös erilaisia show-esityksiä, kuten taikuriesityksiä ja musiikkiesityksiä, jotka tarjoavat viihdettä koko perheelle.

Alton Towersissa on myös paljon aktiviteetteja niille lapsille, jotka eivät innostu niin paljon vauhdikkaista laitteista. Alueella on esimerkiksi suuri sisäleikkipaikka, jossa lapset voivat kiipeillä ja leikkiä erilaisilla leikkivälineillä. Lisäksi huvipuistossa järjestetään erilaisia työpajoja ja aktiviteetteja lapsille, kuten kasvomaalausta ja askartelua.

Ruokailu- ja ravintolamahdollisuudet Alton Towersissa

Kun vierailet Alton Towersissa, ei tarvitse huolehtia nälkäisestä vatsasta. Alueelta löytyy useita ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat ruokaa ja juomaa eri makuihin ja ruokavalioihin sopien.

Alton Towersissa on useita ruokailuvaihtoehtoja, kuten pikaruokaravintoloita, joissa tarjoillaan esimerkiksi hampurilaisia, hot dogeja, pizzoja ja fish and chipsiä. Alueelta löytyy myös perinteisempiä ravintoloita, joissa voi nauttia esimerkiksi pitsaa, pastaa tai pihviä. Lisäksi huvipuistossa on erilaisia kioskeja ja myyntikojuja, joista voi ostaa välipaloja ja herkkuja.

Ravintoloiden lisäksi Alton Towersissa on myös useita kahviloita, joissa voi nauttia kahvia, teetä ja muita juomia sekä leivonnaisia ja muita makeita herkkuja. Alueelta löytyy myös jäätelökioskeja, joista voi ostaa virkistävää jäätelöä huvittelun lomassa.

Alton Towersin tapahtumat ja teemakampanjat

Alton Towers järjestää erilaisia tapahtumia ja teemakampanjoita läpi vuoden, joten vieraillessasi huvipuistossa saatat päästä osallistumaan johonkin erikoistapahtumaan tai teeman mukaiseen kampanjaan. Näitä tapahtumia ja kampanjoita järjestetään eri teemojen ympärillä, kuten Halloweenin, joulun tai uuden vuoden ympärillä.

Esimerkiksi Halloweenin aikaan Alton Towers muuttuu kauhuteemapuistoksi, jossa on erilaisia kauhutaloja, pelottavia teemapuistolaitteita ja kauhushow-esityksiä. Joulun aikaan taas Alton Towers muuttuu jouluiseksi ihmemaaiksi, jossa on joulun koristeltuja nähtävyyksiä, joulupukin tapaamismahdollisuus ja muita jouluun liittyviä aktiviteetteja.

Alton Towersissa on myös erityisiä teemakampanjoita eri elokuvien tai sarjojen ympärillä. Esimerkiksi Harry Potterin ja Muumejen ystävät pääsevät kokemaan erityisiä elämyksiä ja aktiviteetteja, jotka liittyvät näihin suosittuihin brändeihin.

Kaiken kaikkiaan Alton Towers tarjoaa paljon perheystävällistä huvittelua niin lapsille kuin aikuisillekin. Alueelta löytyy laaja valikoima erilaisia aktiviteetteja, hyvää ruokaa ja juomaa sekä mielenkiintoisia tapahtumia ja kampanjoita.

Majoitusvaihtoehdot Alton Towersissa

Alton Towers on Iso-Britannian suurin ja suosituin huvipuisto, joka sijaitsee Englannin maaseudulla lähellä Altonia Staffordshiressa. Huvipuisto houkuttelee vuosittain miljoonia vierailijoita niin Britanniasta kuin ulkomailtakin.

Alton Towersissa on useita erilaisia majoitusvaihtoehtoja, joten jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto riippuen budjetista ja mukavuudenhalusta. Suosituimmat vaihtoehdot ovat Alton Towersin hotellit, joita on kolme erilaista.

Alton Towers Hotel on huvipuiston oma hotelli, joka tarjoaa ainutlaatuista teemahotellikokemusta. Hotellissa on 180 huonetta, joista löytyy niin perhehuoneita kuin luksussviittejäkin. Huoneiden sisustus noudattelee huvipuiston teemaa ja tarjoaa viihtyisän ympäristön yöpymiselle. Hotellin palveluihin kuuluu mm. ravintola, baari, uima-allas ja lasten leikkihuone.

Splash Landings Hotel on toinen Alton Towersin hotelleista, jonka teemana on trooppinen saari. Tämä hotelli sopii erityisesti lapsiperheille, sillä hotellista löytyy vesipuisto ja monia muita aktiviteetteja lapsille. Hotellihuoneita on yli 200 kappaletta ja ne ovat värikkäästi sisustettuja trooppiseen tyyliin.

Gardens Hotel on kolmas vaihtoehto, joka tarjoaa enemmän edullista majoitusta Alton Towersin vieraille. Tämä hotelli sijaitsee huvipuiston ulkopuolella, mutta tarjoaa silti mukavuutta ja helppoa pääsyä huvipuistoon. Gardens Hotellista löytyy 54 huonetta, joista osa sopii jopa 6 hengelle.

Jos hotellimajoitus ei ole omaan budjettiin sopiva tai haluaa jotain erilaista, Alton Towersissa on myös muita majoitusvaihtoehtoja, kuten leirintäalue ja mökkejä. Tenpin Stoke tarjoaa leirintämahdollisuuden huvipuiston lähellä, jossa voi yöpyä omassa teltassa tai matkailuvaunussa. Alton Towers Holiday Village puolestaan tarjoaa vuokramökkejä, joita voi varata pidemmäksi aikaa ja jotka sopivat hyvin isommille perheille tai ryhmille.

Vinkkejä Alton Towersin vierailuun

Alton Towersin vierailussa on hyvä ottaa huomioon muutamia vinkkejä, jotta vierailu sujuu mahdollisimman sujuvasti ja nautinnollisesti.

Ensimmäinen vinkki on varata liput etukäteen. Alton Towersiin kannattaa ostaa liput jo etukäteen verkosta, jolloin vältytään jonottamiselta ja mahdollisilta pettymyksiltä, jos huvipuistoon ei pääse sisään.

Toinen vinkki on saapua huvipuistoon ajoissa. Alton Towers avautuu yleensä aamulla klo 10 ja suurin osa vierailijoista saapuu vasta hieman myöhemmin. Saapumalla ajoissa pääsee hyvin jonotusruuhkien ohi ja ehtii kokea enemmän laitteita ja nähtävyyksiä.

Kolmas vinkki on suunnitella päivän aikataulu etukäteen. Huvipuistossa on paljon nähtävää ja koettavaa, ja se voi olla hyvin suuri alue. Kannattaa tutustua huvipuiston karttaan etukäteen ja suunnitella mitkä laitteet ja nähtävyydet haluaa kokea ensimmäiseksi.

Neljäs vinkki on pakata mukaan eväitä. Alton Towersissa on useita ravintoloita ja kahviloita, mutta ne voivat olla ruuhkaisia ja hinnakkaampia. Eväiden pakkaaminen mukaan säästää aikaa ja rahaa.

Viimeinen vinkki on ottaa mukaan mukavat ja säänmukaiset vaatteet. Vaikka Alton Towersissa on paljon huvipuistoja sisätiloissa, suurin osa elämyksistä tapahtuu ulkona. Sään vaihtelut voivat olla suuria, joten kannattaa pukeutua kerroksittain ja varata mukaan myös sateenvarjo tai -takki.

Lähellä sijaitsevat nähtävyydet ja aktiviteetit Alton Towersin lähellä

Alton Towersin vierailun lomassa kannattaa tutustua myös muihin lähistön nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin, jotka tarjoavat vaihtelua huvipuiston hurjille laitteille.

Lähellä sijaitsee esimerkiksi Trenthamin Gardens, joka on kaunis ulkoilualue ja puutarha. Puistossa voi kävellä kauniiden kukkaistutusten ja järven rannalla. Puistosta löytyy myös erilaisia aktiviteetteja, kuten kävelyretkiä, kiipeilyä ja kasvitieteellinen puutarha.

Toinen vaihtoehto on Tutbury Castle, joka on keskiaikainen linnoitus vain lyhyen ajomatkan päässä Alton Towersista. Linnoituksessa voi tutustua keskiaikaiseen historiaan ja nauttia upeista näkymistä ympäröivään maaseutuun.

Staffordshiren maakunnassa sijaitsee myös Peak District National Park, joka on Iso-Britannian ensimmäinen kansallispuisto. Puisto tarjoaa upeita maisemia, patikointireittejä ja ulkoilumahdollisuuksia. Mikäli kaipaat luontoelämyksiä ja rauhaa huvipuistohenkisen päivän jälkeen, tämä on oikea paikka.

Staffordshiressä sijaitsee myös useita historiallisia kaupunkeja, kuten Stafford ja Lichfield, joissa voi tutustua vanhaan arkkitehtuuriin, kauppoihin ja ravintoloihin.

Alton Towersin lähellä on siis paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, joten kannattaa varata aikaa myös näille aktiviteeteille huvipuiston vierailun ohella.