Chessington World of Adventures

Esittely

Chessington World of Adventures on Iso-Britannian yksi suosituimmista huvipuistoista, ja se sijaitsee Surreyssä Lontoon eteläpuolella. Puisto avattiin vuonna 1987, ja siitä lähtien se on houkutellut vieraita ympäri maailmaa. Chessingtonin ainutlaatuinen konsepti yhdistää huvipuiston, eläintarhan ja safaripuiston luoden unohtumattoman seikkailunsekaisen elämyksen kaikille kävijöille.

Puistossa on kuusi teemamaata, jotka tarjoavat monipuolisia kokemuksia eri ikäisille. Teemoihin kuuluvat Market Square, Mystic East, Pirates’ Cove, The Forbidden Kingdom, Adventure Point ja Mexicana. Jokainen alue kätkee sisäänsä kiehtovan seikkailun, teemasta riippuen.

Rides ja nähtävyydet

Chessington World of Adventures tarjoaa laajan valikoiman huvipuistolaitteita ja nähtävyyksiä kaikille ikäryhmille. Adrenaliininjanoisille löytyy jännittäviä laitteita, kuten Vampire, joka on Euroopan ensimmäinen lentävä vuoristorata. Krokotiililahti tarjoaa mahtavan vesiseikkailun, ja Rameses Revenge vie vieraat pyörivälle ja keinuvalla matkalle. Kaiken ikäisille sopivia huvituksia löytyy myös, kuten Gruffalo River Ride Adventure, jossa perheet pääsevät seikkailemaan suositun lastenkirjan hahmojen seurassa.

Lisäksi Chessingtonissa on erilaisia näyttelyitä ja esityksiä, jotka tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia. Mahdollisuus nähdä läheltä eksoottisia eläimiä kuten gorilloja, tiikereitä ja seeprashakkihämiseläimiä on myös erittäin suosittu nähtävyys. Lähempää elämyksiä pääsee kokemaan eläintarhan ja safaripuiston puolella, johon siirrytään seikkailukaupungin kautta.

Eläintarha ja safaripuisto

Chessington World of Adventuresin yksi suurimmista vetonauloista on sen eläintarha ja safaripuisto. Eläintarhassa vieraat pääsevät tutustumaan yli 1000 eläimen laajaan kokoelmaan. Alueella on nähtävillä monia harvinaisia ja uhanalaisia lajeja, kuten leijonia, kirahveja, apinoita ja pingviinejä.

Safaripuisto tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua eläimiin autolla ajaen. Safari on jaettu eri vyöhykkeisiin, joissa voi tarkkailla eläimiä niiden luonnollisessa ympäristössään. Afrikka-vyöhykkeellä voi ihailla sarvikuonoja, seepralaumoja ja jopa leijonia. Aasian vyöhykkeellä taas näkee intianpyöriäisiä, kamelia ja muun muassa tiikereitä.

Eläinten lisäksi safaripuistossa on erilaisia aktiviteetteja ja esityksiä, kuten tiikerishow, jossa pääsee todistamaan näiden upeiden petojen taitoja. Myös ruokailumahdollisuuksia on monia, ja ruokailusta voi nauttia vaikkapa pingviinien seurassa Pingvinien Cove -nimisessä ravintolassa.

Chessington World of Adventures on unohtumaton kohde kaikille huvipuiston ja eläintarhojen ystäville. Sen ainutlaatuinen yhdistelmä huvituksia, elämyksiä ja eläimiä tekee siitä oikean seikkailun keskellä Iso-Britannian kulttuurimaailmaa. Puistossa vieraillessa kannattaa varata koko päivä aikaa, jotta ehtii kokea kaikki sen tarjoamat ihmeet ja unohtumattomat hetket.

Viihde ja esitykset

Chessington World of Adventures on yksi Iso-Britannian suosituimmista huvipuistoista, ja se tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman viihdettä ja esityksiä. Puistossa on lukuisia huvilaitteita eri ikäryhmille, joten jokainen löytää varmasti jotain itselleen sopivaa.

Yksi puiston suosituimmista laitteista on Vampire, joka on vesihirmuinen rollercoaster. Tämä hurja vuoristorata vie kyytiläiset kiehtovalle matkalle pimeänlinnan läpi ja tarjoaa unohtumattoman kokemuksen. Lisäksi puistosta löytyy monta muita jännittäviä laitteita, kuten Kobra ja Zufari, jotka tarjoavat lisää jännitystä ja adrenaliinia.

Puistossa on myös paljon esityksiä, jotka viihdyttävät vierailijoita läpi päivän. Esimerkiksi Madagascar LIVE! on suosittu show, jossa on mukana hahmoja DreamWorks-elokuvasta. Lisäksi puiston teatterissa voi nähdä erilaisia näytöksiä ja esityksiä, kuten komedioita ja taikurinumeroita.

Ruokailumahdollisuudet

Chessington World of Adventures tarjoaa vierailijoilleen laajan valikoiman ruokailumahdollisuuksia. Puistosta löytyy useita ravintoloita ja ruokakojuja, joista voi ostaa herkullisia välipaloja ja aterioita.

Tämä huvipuisto tarjoaa erilaisia ruokavaihtoehtoja eri ruokakulttuureista. Voit valita esimerkiksi street foodia, pizzapalat tai perinteisiä brittiläisiä ruokia, kuten fish and chips. Lasten ruokailumahdollisuuksiin kuuluu myös erityinen lastenmenu, josta löytyy esimerkiksi kanatikkuja ja ranskalaisia perunoita.

Jos haluat nauttia piknikinomaisesta lounaasta, voit tuoda omat eväät mukanasi ja nauttia niitä puiston piknik-alueella. On myös hyvä tietää, että puistossa on erityinen alue, jossa voit grillata omia ruokia.

Vinkkejä ja suositukset

Jos suunnittelet vierailua Chessington World of Adventuresiin, tässä muutama vinkki ja suositus varmistaaksesi ikimuistoisen päivän.

Ensinnäkin, varaa liput etukäteen verkosta, jotta säästät aikaa ja vältät jonottamisen portilla. Lisäksi kannattaa tutustua puiston aukioloaikoihin etukäteen ja suunnitella päivän aikataulu sen mukaan.

Koska puisto voi olla hyvin kiireinen erityisesti lomakausina, kannattaa harkita Fasttrack-lippuja, jotka mahdollistavat pääsyn jonon ohitse useille suosituimmille laitteille. Näin voit välttää turhia odotuksia ja nauttia enemmän huvilaitteista.

Puistossa on myös paljon aktiviteetteja lapsille, kuten kohtaus DreamWorks-hahmojen kanssa ja leikkipuistoalueita. Jos matkassa on pieniä lapsia, suosittelemme ottamaan mukaan lastenrattaat tai vuokraamaan niitä puistosta.

Viimeisenä suosittelemme varaamaan tarpeeksi aikaa kiertääksesi koko puiston ja nauttiaksesi kaikista sen tarjoamista aktiviteeteista ja esityksistä. Varaa myös aikaa lepoon ja lounaalle, jotta jaksat nauttia päivästä täysillä.

Kaiken kaikkiaan Chessington World of Adventures tarjoaa unohtumattoman päivän täynnä jännitystä, viihdettä ja herkullista ruokaa. Tämä huvipuisto on ehdottomasti vierailun arvoinen Iso-Britanniassa.

Aukioloajat ja liput

Chessington World of Adventures on yksi Iso-Britannian suosituimmista huvipuistoista, ja se tarjoaa paljon viihdettä ja jännitystä niin lapsille kuin aikuisillekin. Huvipuisto sijaitsee Lontoon eteläosassa, noin 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Chessington World of Adventuresin aukioloajat vaihtelevat kausittain. Yleensä huvipuisto on avoinna päivittäin keväästä syksyyn, mutta talvikaudella puisto on suljettu. Tarkat aukioloajat kannattaa tarkistaa huvipuiston virallisilta verkkosivuilta ennen vierailua.

Liput Chessington World of Adventuresiin voi ostaa joko ennakkoon verkkosivuilta tai paikan päältä. Huvipuistossa on tarjolla erilaisia lipputyyppejä, kuten yhden päivän lippu, kahden päivän lippu tai vuosikortti. Lippujen hinnat vaihtelevat myös hieman riippuen vierailupäivästä ja ajankohdasta, joten kannattaa tutustua tarkemmin eri vaihtoehtoihin ennen lipun ostamista.

Huvipuiston lipun hintaan sisältyy usein pääsy kaikkiin puiston huvituksiin ja nähtävyyksiin. Joissakin tapauksissa on kuitenkin mahdollista, että joitain erikoislaitteita tai aktiviteetteja varten tarvitaan erillinen pääsylippu tai lisämaksu. Tällaisista lisämaksullisista aktiviteeteista kannattaa tarkistaa etukäteen huvipuiston verkkosivuilta tai infopisteestä.

Majoitusvaihtoehdot

Jos haluaa viettää enemmän aikaa Chessington World of Adventuresissa, on mahdollista yöpyä lähistöllä sijaitsevissa majoituspaikoissa. Näin voi helposti käydä huvipuistossa useampina päivinä ja nauttia kaikista sen tarjoamista aktiviteeteista ja viihdykkeistä.

Chessingtonin alueella on useita hotelleja ja lomakeskuksia, joista voi löytää sopivan vaihtoehdon erilaisiin tarpeisiin ja budjettiin. Monet näistä majoituspaikoista tarjoavat myös erilaisia paketteja, joissa majoituksen lisäksi saa esimerkiksi lippuja huvipuistoon tai muita etuja.

Yksi suosittu majoitusvaihtoehto on Chessington Safari Hotel, joka sijaitsee itse huvipuiston vieressä. Hotellissa on lapsiystävällisiä palveluita, kuten leikkipaikkoja ja lastenohjelmaa. Lisäksi siellä on ravintoloita, baareja ja uima-allas.

Toinen vaihtoehto on Chessington Azteca Hotel, joka tarjoaa tyylikkään ja eksoottisen ympäristön. Hotellissa on Mesoamerikasta inspiroitunut sisustus ja siellä voi kokea aitoa seikkailutunnelmaa. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja uima-allas.

Saapuminen ja sijainti

Chessington World of Adventures sijaitsee Chessingtonin kaupungissa, Lontoon eteläpuolella. Huvipuisto on hyvin saavutettavissa eri kulkuneuvoilla, ja siellä on myös hyvä pysäköintialue niille, jotka saapuvat omalla autolla.

Julkisilla liikennevälineillä Chessingtoniin voi matkustaa junalla tai bussilla. Lontoon keskustasta pääsee Chessington Southin asemalle junalla, ja matka kestää noin 35 minuuttia. Asemalta on lyhyt kävelymatka huvipuistoon.

Lisäksi Chessingtoniin kulkee useita bussilinjoja eri puolilta Lontoota. Bussilla matkustaessa on hyvä tarkistaa reitti ja aikataulut etukäteen, jotta matkustus sujuu mahdollisimman helposti.

Omalla autolla saapuvia varten Chessington World of Adventuresilla on hyvin merkitty pysäköintialue, jossa on tilaa suuremmallekin määrälle autoja. Pysäköintiin liittyy lisämaksu, joten on hyvä varata hieman rahaa tätä varten.

Kaiken kaikkiaan Chessington World of Adventures tarjoaa unohtumattomia elämyksiä kaikenikäisille vierailijoille. Huvipuisto on helposti saavutettavissa ja siellä on myös vaihtoehtoja majoittumiseen lähistöllä. Kannattaa varata riittävästi aikaa ja tutustua tarkemmin huvipuiston tarjontaan ennen vierailua.