Manchester

MANCHESTER

Manchester on Lancashiressä Luoteis-Englannissa sijaitseva noin 514417 asukkaan (2013) kaupunki. Manchester tunnetaan ennen kaikkea jalkapallojoukkueistaan Manchester United ja Manchester City. Kaupunki on tunnettu myös maailman ensimmäisenä teollisuuskaupunkina. 1700-luvulla Manchesterissä kukoisti puuvillateollisuus ja monet punatiiliset tekstiilitehtaat erottuvat edelleen modernin arkkitehtuurin joukosta.

Manchester on täynnä kiinnostavia nähtävyyksiä kuten Albert Square, Beetham Tower, Old Trafford ja Lowry. Albert Square on kaupungin keskustan sydän. Sieltä löytyy monumentteja, suihkulähde sekä Manchesterin kaupungintalo. Beetham Tower-pilvenpiirtäjän 23.kerroksessa sijaitsee näköalabaari Cloud 23. Old Trafford on yksi maailman tunnetuimmista jalkapallostadioneista ja myös kaupungin kotijoukkueen Manchester Unitedin kotiotteluareena.

Lowry on Manchesterin kulttuurikeskus, jonka tarjontaan kuuluu taidenäyttelyitä, teatteria, ravintoloita sekä kauppoja. Se sijaitsee Salfordissa noin 10 minuutin ajomatkan päässä Manchesterin keskustassa. Manchesterin lähellä oleva Peak Districtin kansallispuisto tarjoaa monipuolisesti aktiviteettimahdollisuuksia. Se on Britannian vanhin kansallispuisto, perustettu vuonna 1951.

Liikkuminen Manchesterissä

Manchesterissä on ilmainen keskustan kiertävä bussi Metroshuttle, joka ajaa kolme reittiä keskustassa ja jonka bussit kulkevat mm. Piccadillyn, Oxford Roadin ja Salford Centralin asemien välillä. Manchesterissä paikan löytäminen kävellen voi tuottaa hankaluuksia, jollei ole käytössä älypuhelimen navigaattori, sillä kaduilta puuttuvat kokonaan kadunnumerot. Taksin käyttö on Manchesterissä edullista.

Saapuminen Manchesteriin

Manchesterin lentokentältä on nopea junayhteys Piccadilly ja Oxford Roadin asemille. Matka kestää 20 minuuttia ja maksaa 3 puntaa eli hieman yli 3 euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.