Lontoo

LONTOO: Iso-Britannian Pääkaupunki

Lontoo on Euroopan unionin suurin kaupunki sekä asukasluvultaan että pinta-alaltaan. Vaikka kaupunki on tullut tunnetuksi korkeista hinnoistaan ja valuuttakurssien muutosten vaikutuksista matkailijoihin, Lontoo tarjoaa silti unohtumattoman matkakokemuksen. Big Ben-kello, Piccadilly Circus-aukio, Buckinghamin palatsi, Oxford Streetin ostoskatu, Tower Bridge-silta ja London Eye-maailmanpyörä ovat Lontoon tunnetuimpia nähtävyyksiä. Näiden lisäksi kaupunki tarjoaa lukuisia muita nähtävyyksiä, joihin kannattaa tutustua. Thames-joki halkoo Lontoon, ja sen yli kulkee yli 200 siltaa ja 17 tunnelia.

Shoppailijalle Lontoo on todellinen unelmakohde, jossa on lukemattomia ostoskatuja, suuria tavarataloja ja viikoittaisia markkinoita. Harrods, legendaarinen luksustavaratalo, sijaitsee Knightsbridgessä Brompton Roadilla. Vaikka aikomuksesi ei olisikaan ostosten tekeminen, Harrods on vierailun arvoinen paikka.

Saapuminen Lontooseen

Lontoon lentokenttien joukossa ovat Heathrow, Gatwick ja Stansted. Edullisin tapa matkustaa Heathrow’n lentokentältä keskustaan on metron käyttö, jonka kesto on noin puolitoista tuntia ja hinta 5 puntaa (n. 5,7 euroa). Puolessa tunnissa keskustaan pääsee Heathrow Connect -junalla, joka liikennöi lentokentän ja Paddingtonin välillä. Junamatka maksaa 8,5 puntaa eli vajaat 10 euroa. Myös Heathrow Express -juna vie nopeasti keskustaan, Paddingtonin asemalle 15 minuutissa, mutta tämä vaihtoehto on hieman kalliimpi, maksaa 18 puntaa (eli 20,40 euroa). Taksimatka keskustaan maksaa noin 75 puntaa eli 85 euroa.

Gatwickin lentokentältä keskustaan pääsee First Capital Connect -junalla St. Pancrasin ja London Bridgen asemille, lipun hinta on noin 10 puntaa. Nopein vaihtoehto on Gatwick Express -juna, joka liikennöi lentokentän ja Victorian aseman välillä. Junamatka kestää noin puoli tuntia ja maksaa 18 puntaa, eli hieman yli 20 euroa.

Stanstedin lentokenttä on erityisesti halpalentoyhtiöiden suosima, ja keskustaan pääsee edullisesti National Express -bussilla A6. Matka kestää noin puolitoista tuntia ja maksaa 10 puntaa.

Liikkuminen Lontoossa

Paras tapa tutustua Lontoon ydinkeskustaan on kävellen, mutta alueelta toiselle siirtyminen sujuu nopeimmin julkisilla liikennevälineillä. Lontoon alueet ovat erilaisia, ja välimatkat voivat olla pitkiä, joten metro on kätevä tapa liikkua kaupungissa. Lontoon maanalaisella on yksitoista linjaa, jotka on merkitty eri värein. Metrot liikennöivät klo 5-24 välisenä aikana, mutta aikataulut vaihtelevat linjoittain. Lippuja voi ostaa metroasemilta, joilta saa myös ilmaisia metro- ja bussikarttoja. Bussiverkosto on myös laaja, ja kaksikerroksisilla busseilla voi ihailla kaupungin maisemia. Esimerkiksi numero 15 on hyvä reitti, joka kulkee Itä-Lontoon ja keskustan välillä ja pysähtyy muun muassa Tower of Londonin vieressä. Lisäksi perinteiset mustat taksit ovat helppo tapa liikkua Lontoossa.

Kulttuuri

Lontoo on myös tunnettu rikkaasta kulttuuristaan ja taiteestaan. Kaupungissa sijaitsee useita maailmankuuluja museoita, kuten British Museum, National Gallery ja Tate Modern. British Museum tarjoaa kattavan kokoelman esineitä ja taideaarteita eri aikakausilta ja eri puolilta maailmaa. National Gallery puolestaan esittelee laajan valikoiman taideteoksia keskiajalta aina nykyaikaan asti. Tate Modern on modernin ja nykytaiteen museo, joka sijaitsee entisessä voimalaitosrakennuksessa Thames-joen varrella. Museot tarjoavat upean mahdollisuuden sukeltaa taiteen maailmaan ja nauttia maailmanluokan näyttelyistä.

Lontoon kulttuuritarjonta ei rajoitu vain museoihin. Kaupungissa järjestetään jatkuvasti erilaisia tapahtumia, teatteriesityksiä, konsertteja ja festivaaleja. West Endin teatteripiiri on erityisen kuuluisa, ja sieltä löytyy laaja valikoima musikaaleja, näytelmiä ja konsertteja. Lontoon musiikkiskene on vilkas, ja kaupungissa voi nauttia erilaisista musiikkityyleistä aina jazzista ja klassisesta musiikista rockiin ja poppiin. Lisäksi Lontoo on ruokakulttuurin paratiisi, jossa voi maistella eri maiden keittiöiden herkkuja sekä nauttia perinteisistä brittiläisistä ruokalajeista.

Ostokset

Lontoo on kaupunki, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Sen monimuotoinen kulttuuri, upeat nähtävyydet, ostosmahdollisuudet, ravintolat ja tapahtumat tekevät siitä unohtumattoman matkakohteen. Kaupungin sykettä ja historiaa voi kokea vierailemalla ikonisilla paikoilla, tutustumalla museoihin ja taidegallerioihin, sekä uppoutumalla kaupungin vilinään. Lontoo on eläväinen ja monikulttuurinen kaupunki, jossa jokainen voi löytää oman mielenkiintonsa kohteet ja nauttia sen ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Linkkilista aiheeseen liittyen

  1. Harrods – Tutustu legendaariseen luksustavarataloon ja sen monipuoliseen valikoimaan.
  2. Visit London – Virallinen matkailusivusto, josta löydät lisätietoa Lontoon nähtävyyksistä, tapahtumista ja liikkumisesta kaupungissa.
  3. Transport for London – Saat tietoa Lontoon julkisen liikenteen järjestelmästä, kuten metrosta, busseista ja junista.
  4. Tower of London – Tutustu Tower of Londonin linnoitukseen, joka on yksi Lontoon tunnetuimmista historiallisista nähtävyyksistä.
  5. Buckingham Palace – Lue lisää kuninkaallisesta Buckinghamin palatsista, joka on kuningattaren virallinen asuinpaikka ja avoinna yleisölle tietyinä aikoina vuodesta.
  6. London Eye – Saat tietoa ja varaat liput maailmanpyörään, josta voi ihailla upeita näkymiä Lontooseen.
  7. Tower Bridge – Tutustu Tower Bridgeen, tunnettuun siltaan Thames-joella, ja nauti upeista näkymistä ja näyttelyistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *