Oxford

Oxford

Oxford on kahden joen, Cherwellin ja Thamesin rajaama hunajanvärisestä Cotswoldin kivestä rakennettu kaunis kaupunki. Kaupunki sijaitsee 80 kilometrin päässä Lontoosta luoteeseen. Asukkaita on noin 154000. Se on tunnettu erityisesti yliopistokaupunkina, sillä kaupungissa on 17000 yliopisto-opiskelijaa. Oxfordissa on kaksi maailmanluokan yliopistoa University of Oxford ja Oxford Brookes. Yliopiston Colleget ovat omissa rauhallisissa oloissaan, ja niitä voi olla vaikea tunnistaa, koska esillä ei ole selviä nimikylttejä. Niiden rakennukset edustavat sekä vanhaa että uutta arkkitehtuuria. Kannattaa katsoa sivukatuja ja kujia, etenkin Merton Street/Oriel Street sekä Queen’s Lane ja New College Lane. Collegerakennukset näyttävät yksityisiltä, mutta monissa saa piipahtaa. Joissakin peritään pieni pääsymaksu.

Kukaan ei tiedä tarkalleen milloin Oxford syntyi, kirjallisissa lähteissä se mainittiin ensimmäisen kerran 900-luvulla. Kaupungin keskusta on melko pieni, se sijoittuu Carfaxiin, Cornmarket Streetiin, St Aldaten ja The High’n risteyskohtaan. Keskustan tärkeiden kohteiden kiertelemiseen ja keskustan hahmottamiseen riittää yksi päivä. Yhden päivän aikana ei kuitenkaan ehdi perehtyä kovin syvällisesti paikalliseen elämään.

Oxfordin lähellä Woodstockissa on Winston Churchillin lapsuudenkoti, massiivinen Blenheimin palatsi. Britannian kuuluisa 1900-luvun pääministeri Sir Winston Churchill syntyi Blenheimin palatsissa. Vuosina 1705–1727.rakennettu palatsi edustaa harvinaista englantilaista barokkia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.