Oxford

Oxford

Oxford on kahden joen, Cherwellin ja Thamesin rajaama hunajanvärisestä Cotswoldin kivestä rakennettu kaunis kaupunki. Kaupunki sijaitsee 80 kilometrin päässä Lontoosta luoteeseen. Asukkaita on noin 154000. Se on tunnettu erityisesti yliopistokaupunkina, sillä kaupungissa on 17000 yliopisto-opiskelijaa. Oxfordissa on kaksi maailmanluokan yliopistoa University of Oxford ja Oxford Brookes. Yliopiston Colleget ovat omissa rauhallisissa oloissaan, ja niitä voi olla vaikea tunnistaa, koska esillä ei ole selviä nimikylttejä. Niiden rakennukset edustavat sekä vanhaa että uutta arkkitehtuuria. Kannattaa katsoa sivukatuja ja kujia, etenkin Merton Street/Oriel Street sekä Queen’s Lane ja New College Lane. Collegerakennukset näyttävät yksityisiltä, mutta monissa saa piipahtaa. Joissakin peritään pieni pääsymaksu.

Kukaan ei tiedä tarkalleen milloin Oxford syntyi, kirjallisissa lähteissä se mainittiin ensimmäisen kerran 900-luvulla. Kaupungin keskusta on melko pieni, se sijoittuu Carfaxiin, Cornmarket Streetiin, St Aldaten ja The High’n risteyskohtaan. Keskustan tärkeiden kohteiden kiertelemiseen ja keskustan hahmottamiseen riittää yksi päivä. Yhden päivän aikana ei kuitenkaan ehdi perehtyä kovin syvällisesti paikalliseen elämään.

Woodstockin lähellä sijaitseva Blenheimin palatsi

Oxfordin lähellä Woodstockissa on Winston Churchillin lapsuudenkoti, massiivinen Blenheimin palatsi. Britannian kuuluisa 1900-luvun pääministeri Sir Winston Churchill syntyi Blenheimin palatsissa. Vuosina 1705–1727.rakennettu palatsi edustaa harvinaista englantilaista barokkia.

Oxfordin yliopiston museot

Oxfordin yliopisto ei ole pelkästään arkkitehtoninen nähtävyys, vaan se tarjoaa myös upeita museoita, joissa voi tutustua mielenkiintoisiin kokoelmiin. Ashmolean Museum on yksi maailman vanhimmista museoista ja siellä voi ihailla laajoja taide- ja arkeologisia kokoelmia. Museum of Natural History taas esittelee luonnon monimuotoisuutta ja sisältää muun muassa dinosaurusten luurankoja. Pitt Rivers Museum puolestaan tarjoaa ainutlaatuisen kokoelman etnografisia esineitä eri puolilta maailmaa. Nämä museot ovat avoimia yleisölle ja niissä on runsaasti nähtävää ja opittavaa eri aloilta.

Punting-veneajelu Cherwell-joella

Yksi ikoninen kokemus Oxfordissa on punting-veneajelu Cherwell-joella. Punting on perinteinen tapa liikkua jokia pitkin käyttäen pitkää sauva, jolla työnnetään venettä eteenpäin. Voit vuokrata oman venen ja kokeilla taitojasi tai liittyä opastetulle retkelle, jossa saat tietoa kaupungin historiasta ja näet upeita maisemia matkan varrella. Cherwell-joen rauhalliset vedet tarjoavat rentouttavan ja kauniin ympäristön veneilylle. Punting-veneajelu on suosittu aktiviteetti erityisesti kesäaikaan, jolloin voit nauttia aurinkoisista päivistä ja upeista näkymistä pitkin jokivartta.

Kerro kokemuksistasi!

Jos olet vieraillut Oxfordin kaupungissa ja kokenut sen upean arkkitehtuurin, kulttuuritarjonnan tai jokin muu nähtävyys on jäänyt mieleesi, jaa kokemuksesi kanssamme! Kertomalla omista seikkailuistasi, vinkkejäsi ja suosituksiasi autat muita matkailijoita suunnittelemaan unohtumattoman matkan Oxfordiin. Kerro meille esimerkiksi suosikkikohteesi kaupungissa, parhaat ravintolat tai mielenkiintoiset tapahtumat, joissa olet ollut mukana. Lisäksi, jos olet hyödyntänyt aiemmin mainittuja museoita tai osallistunut punting-veneajeluun Cherwell-joella, kerro meille, millaisia kokemuksia sinulla oli ja mitä suosittelisit muille matkailijoille.

Odotamme innolla tarinoitasi ja tietoa jakamisiasi vinkkejä, jotka voivat auttaa muita matkailijoita tekemään unohtumattomia muistoja Oxfordissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *