Liverpool

Liverpool – The Beatlesin synnyinkaupunki

Liverpool on yksi mielenkiintoisimmista kaupunkikohteista Iso-Britanniassa. Se sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Manchesterista ja siellä asuu yli 440 000 asukasta.

The Beatles teki Liverpoolin tunnetuksi 1960-luvulla, ja vaikka yhtye muutti jo uransa alkuvaiheessa Lontooseen, Liverpoolissa on edelleen paljon vierailukohteita Beatles-faneille ja muille uteliaille. Albert Dockilla sijaitsee The Beatles Story -museo, jossa esitellään yhtyeen tarinaa monipuolisesti multimediaesitysten avulla. Museo on avoinna päivittäin klo 10–18, ja aikuisilta peritään 9 punnan sisäänpääsymaksu ja 5–16-vuotiailta 5 puntaa.

The Beatles soittivat uransa alkuaikoina The Cavern -klubilla, jonka edustalla sijaitsee John Lennonin patsas. Klubi sijaitsee osoitteessa 8-10 Mathew Street. Lisäksi sekä Paul McCartneyn että John Lennonin lapsuudenkodit ovat avoinna yleisölle. McCartneyn lapsuudenkoti sijaitsee osoitteessa 20 Forthlin Road, kun taas Lennonin lapsuudenkoti löytyy osoitteesta 251 Menlove Avenue. Yhteislippu näihin lapsuudenkoteihin maksaa 12 puntaa.

Liverpoolin rikas kulttuuriperintö ulottuu kuitenkin paljon pidemmälle kuin pelkästään The Beatlesiin. Kaupungissa voi tutustua moniin muihin musiikkityyleihin ja -vaikutteisiin. Esimerkiksi Liverpool Philharmonic Hall tarjoaa upeita klassisen musiikin esityksiä, ja kaupungissa järjestetään myös säännöllisesti erilaisia musiikkifestivaaleja, kuten Sound City ja LIMF (Liverpool International Music Festival).

Liverpoolin arkkitehtuuri on myös näkemisen arvoista. Kaupungin keskustassa voi ihailla upeita historiallisia rakennuksia, kuten Royal Liver Building ja St. George’s Hall. Albert Dock puolestaan tarjoaa kauniin näkymän ja on täynnä museoita, gallerioita, ravintoloita ja kauppoja.

Kaupungin urheilulliselle puolelle ei myöskään kannata unohtaa antaa arvoa. Liverpool on tunnettu jalkapallokaupunkina, ja sen kaksi suurta jalkapalloseuraa, Liverpool FC ja Everton FC, herättävät intohimoa paikallisten keskuudessa. Voit kokea jalkapallon sykettä vierailemalla Anfield-stadionilla, Liverpool FC:n kotikentällä, tai Goodison Parkilla, Everton FC:n kotistadionilla.

Linkkilista aiheeseen liittyen:

  1. The Beatles Story -museo – Museon virallinen verkkosivusto, josta saat tietoa näyttelyistä, aukioloajoista ja lipunhinnasta.
  2. The Cavern Club – Tutustu The Cavern -klubiin, jossa The Beatles esiintyivät useita kertoja. Sivustolta löydät tietoa klubin historiasta ja nykyisistä tapahtumista.
  3. National Trust – Paul McCartney’s Childhood Home – Lisätietoa Paul McCartneyn lapsuudenkodista ja vierailumahdollisuuksista.
  4. National Trust – John Lennon’s Childhood Home – Täältä saat tietoa John Lennonin lapsuudenkodista ja sen avoimista ajoista.

Liverpool tarjoaa unohtumattoman matkakokemuksen niin Beatles-faneille kuin kaikille musiikin ja kulttuurin ystäville. Tutustu näihin kohteisiin ja koe Beatlesin jalanjäljet Liverpoolissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *