Lontoon nähtävyydet

LONTOON NÄHTÄVYYDET

Buckingamin palatsi

Buckinhamin palatsi on kuningattaren koti. Siellä voi vierailla kuningattaren lomaillessa elo-syyskuussa, mutta kello 11.30 alkavaa vahdinvaihtoa pääsee ihailemaan huhtikuusta heinäkuun loppuun päivittäin.

Trafalgar Square

Trafalgar Square on toinen mahtipontinen paikka. Aukiota komistavat turkooseina pulppuavat suihkulähteet ja suuret leijonapatsaat. Aukion laidalta löytyy myös ilmaiseksi maailmantaiteen mestariteoksia esittelevä National Gallery jonka rappusilta aukenee vaikuttavia näkymiä Big Benille.

Big Ben

Big Ben on lempinimi Lontoon parlamenttitalon kellotorniin asennetulle tasatunnit lyövälle kellolle. Kelotorni on 96.3 metriä korkea ja sijaitsee Westminsterissä Thamesjoen varrella. Big Ben on toiminut Lontoon kenties tunnetuimpana maamerkkinä jo yli 150 vuotta. Britannian suurin kellotaulu on näyttänyt aikaa lähes keskeytyksettä siitä lähtien kun se käynnistettiin toukokuussa 1859.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus-aukio on valomainoksinen ja Eros-suihkulähteineen yksi Lontoon tunnetuimpia symboleja. Piccadilly Circukselta pääsee komeasti kaartuvaa Regent Streetiä pitkin nykyshoppailijan mekkaan Oxford Streetille. Regent Streetiltä löytyy kalliimpia merkkejä kun taas Oxford Streetiltä ketjuliikkeitä kuten superhalpa Primark.

London Eye ja Sky Garden

Thamesin äärellä pyörivä maailmanpyörä London Eye on oivallinen tapa nähdä Lontoo sen kattojen yllä. Toinen suosittu näköalapaikka on Sky Garden. Se on radiopuhelinta muistuttava arkkitehtuurin taidonnäyte. Ilmaislippu 155 metrin korkeudessa sijaitsevaan Sky Gardeniin on varattava etukäteen. Tämä London Bridgen lähellä olevan näköalapaikan näkymä Lontoon ylle on vaikuttava ja kahvila viherkasveineen viihtyisä. Sky Garden sijaitsee osoitteessa 20 Fenchurch street. Näköalapaikka on avoinna 7 päivää viikossa maanantaista perjantaihin klo 10.00–18.00 ja viikonloppuisin klo 11.00–21.00.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.