Lontoon nähtävyydet

LONTOON NÄHTÄVYYDET

Buckinghamin palatsi

Buckinghamin palatsi on kuningattaren koti ja yksi Lontoon ikonisimmista nähtävyyksistä. Tämä upea palatsi tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden kurkistaa kuninkaallisen perheen elämään. Kuningattaren loma-aikana elo-syyskuussa on mahdollista vierailla palatsissa ja ihailla sen upeita huoneita, kuninkaallista taideaarrekokoelmaa ja kauniita puutarhoja. Lisäksi huhtikuusta heinäkuun loppuun päivittäin kello 11.30 alkaa vahdinvaihtoseremonia, joka on näyttävä ja perinteinen näky.

Trafalgar Square

Trafalgar Square on toinen Lontoon mahtipontisista paikoista, joka kiehtoo vierailijoita ympäri maailmaa. Aukion keskellä komeilevat upeat suihkulähteet, ja suurten leijonapatsaiden vartioima aukio tarjoaa upean näkymän ympäröivälle arkkitehtuurille. Aukion laidalla sijaitsee myös arvostettu National Gallery, jossa voi tutustua ilmaiseksi maailmantaiteen mestariteoksiin. Aukion rappusilta avautuu vaikuttava näkymä ikoniselle Big Benille ja Westminsterin alueelle.

Big Ben

Big Ben on Lontoon symboli ja yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Se on lempinimi Lontoon parlamenttitalon kellotornille, jossa sijaitsee mahtava tasatunnit lyövä kello. Big Benin kellotorni kohoaa 96,3 metrin korkeuteen Westminsterissä Thames-joen varrella. Jo yli 150 vuotta tämä komea rakennus on näyttänyt aikaa ja toiminut paitsi kellona myös matkailijoiden ja lontoolaisten suosimana valokuvauskohteena. Big Ben ja sen valtava kellotaulu ovat olennainen osa Lontoon kaupunkikuvaa ja tarjoavat upean taustan valokuvamuistolle.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus-aukio on yksi Lontoon tunnetuimmista symboleista ja vilkkaimmista kohtaamispaikoista. Aukio on tunnettu valomainoksistaan ja legendaarisesta Eros-suihkulähteestään. Piccadilly Circukselta käsin voi aloittaa matkansa komeaa Regent Streetiä pitkin kohti Oxford Streetin ostosparatiisia. Regent Streetillä voi tutustua luksusbrändeihin ja eksklusiivisiin putiikkeihin, kun taas Oxford Streetillä odottavat ketjuliikkeet ja suuri Primark-tavaratalo, joka houkuttelee shoppailijoita edullisilla hinnoillaan.

London Eye ja Sky Garden

Thames-joen varrella sijaitseva London Eye on maailmanpyörä, joka tarjoaa upeita näkymiä Lontoon kattojen yllä. Tämä suosittu nähtävyys houkuttelee vuosittain miljoonia vierailijoita, jotka haluavat ihailla kaupungin silhuettia ja saada upeita valokuvia. Toiseksi suosittu näköalapaikka on Sky Garden, joka muistuttaa muodoltaan radiopuhelinta. Sky Garden sijaitsee Lontoon Bridgen lähellä osoitteessa 20 Fenchurch Street. Tämä näköalapaikka, joka sijaitsee 155 metrin korkeudessa, tarjoaa vaikuttavan panoraamanäkymän yli Lontoon kaupungin. Vierailijoiden tulee varata ilmaisliput etukäteen. Sky Garden on avoinna seitsemänä päivänä viikossa, maanantaista perjantaihin klo 10.00–18.00 ja viikonloppuisin klo 11.00–21.00. Siellä voi nauttia upeasta näkymästä ja viihtyisästä kahvilasta, jossa kasvit luovat vihreän keitaan.

Westminster Abbey

Westminster Abbey on yksi Lontoon vaikuttavimmista historiallisista rakennuksista ja merkittävä uskonnollinen ja kulttuurinen nähtävyys. Se on ollut monien kuninkaallisten häiden, kruunajaisseremonioiden ja valtiollisten tilaisuuksien näyttämönä. Westminster Abbeyn upea goottilaistyylinen arkkitehtuuri ja upeat yksityiskohdat herättävät ihailua. Vierailijat voivat tutustua sen mahtaviin kappeleihin, hautausmaahan, pyhäkköön ja muistohautoihin, joissa lepäävät lukuisat historialliset hahmot, kuten kuninkaat, kuningattaret, kirjailijat ja tiedemiehet.

British Museum

British Museum on yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista museoista. Se tarjoaa kiehtovan katsauksen ihmiskunnan historiaan ja kulttuureihin eri puolilta maailmaa. Museossa voi tutustua laajaan kokoelmaan esineitä antiikin Egyptistä, Kreikasta ja Roomasta, samuraiden Japanista, muinaisen Kiinan taiteeseen, islamilaiseen kulttuuriin ja paljon muuhun. British Museumin suuri pääsali, jossa seisoo muinaisen Egyptin faaraoiden valtavia patsaita, on vaikuttava näky. Museo tarjoaa myös ilmaisen sisäänpääsyn, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen kaikille kulttuurin ystäville.

St. Paul’s Cathedral

St. Paul’s Cathedral on yksi Lontoon tunnetuimmista maamerkeistä ja tärkeimmistä anglikaanisista kirkoista. Sen kaunis barokkityylinen arkkitehtuuri ja valtava kupoli ovat vaikuttavia. Vierailijat voivat tutustua kirkon upeaan sisätilaan, kiivetä sen kuuluisalle Whispering Gallerylle ja nauttia henkeäsalpaavasta näköalasta yläkerran Golden Galleryltä. St. Paul’s Cathedral on myös ollut tärkeä historiallinen paikka, sillä se on isännöinyt merkittäviä tilaisuuksia, kuten kuninkaallisia häitä ja valtiollisia muistotilaisuuksia.

Tower of London

Tower of London on historiallinen linnoitus, joka on yksi Lontoon tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on ollut monipuolinen rakennus, joka on toiminut linnoituksena, kuninkaallisena palatsina, vankilana ja aarteen säilytyspaikkana. Vierailijat voivat tutustua sen vankityrmeihin, kappeliin ja kuninkaallisiin saleihin, sekä ihailla mahtavaa Crown Jewels -kokoelmaa, jossa säilytetään Britannian kruununjalokiviä. Tower of London on myös täynnä historiallisia tarinoita ja legendoja, ja asiantuntevat oppaat pitävät vierailijat viihdytettyinä kertomalla näiden muurien takana tapahtuneista tapahtumista.

Natural History Museum

Natural History Museum on yksi maailman suurimmista luonnonhistoriallisista museoista. Museo tarjoaa kattavan katsauksen maapallon luontoon ja elämän monimuotoisuuteen. Siellä voi tutustua upeisiin dinosaurusten luurankoihin, valtaviin eläinnäyttelyihin, kallisarvoisiin kivinäytteisiin, fossiileihin ja paljon muuhun. Natural History Museumin suuri pääaula, jossa seisoo vaikuttava diplodocus-luuranko, on suosittu vierailukohde. Museo tarjoaa myös interaktiivisia näyttelyitä ja opetusohjelmia, jotka tekevät luonnontieteestä hauskaa ja opettavaista kaikenikäisille vierailijoille.

Tässä on linkkilista edellä mainittujen Lontoon nähtävyyksien virallisille verkkosivuille:

 1. Buckinghamin palatsi
 2. Trafalgar Square
 3. Big Ben
 4. Piccadilly Circus
 5. London Eye
 6. Sky Garden
 7. Westminster Abbey
 8. British Museum
 9. St. Paul’s Cathedral
 10. Tower of London
 11. Natural History Museum

Näiden verkkosivujen kautta voit saada lisätietoa nähtävyyksistä, niiden aukioloajoista, pääsymaksuista ja muista vierailuun liittyvistä tiedoista. Suosittelemme tutustumaan verkkosivuihin ennen vierailua, jotta saat ajankohtaista tietoa ja voit suunnitella vierailusi parhaalla mahdollisella tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *